Druhy činností

Ako otvoriť prenájom v roku 2017

Ako otvoriť prenájom v roku 2017

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl
Anonim

Klasickou myšlienkou malého podniku je otvoriť miesto prenájmu. Koniec koncov, ľudia používajú niektoré veci vo svojom živote iba niekoľkokrát - tak prečo ich kúpiť, ak si ich môžete prenajať? Napríklad si môžete požičať športové vybavenie alebo autá pre návštevníkov. Zvážte princíp organizácie miesta prenájmu stavebného nástroja.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte miesto prenájmu. Priestory sa nemusia prenajímať v centre mesta. Bude stačiť plocha asi 40 metrov štvorcových.

2

Získajte potrebné vybavenie a príslušenstvo. Miestnosť by mala mať počítadlo pre zákaznícky servis a stojany na uloženie náradia. Z nábytku si dajte stôl a stoličku pre zamestnancov. Kúpte si počítač, tlačiareň a telefón.

3

Rozhodnite sa o sortimente miest prenájmu. V mieste prenájmu by ste mali mať sortiment tovaru so zoznamom asi 30 položiek. Môžu sa podmienečne rozdeliť do skupín:

- bicie rotačné nástroje (kladivo, dierovač, kľúč, vŕtačka atď.);

- zváracie, kompresorové a inštalačné nástroje (kosačka na trávu, zváračka, striekacia pištoľ atď.);

- rezacie a brúsne nástroje (píly, okružné píly, vibračné brúsky, uhlové brúsky atď.);

- obrábacie stroje a stavebné stroje (miešačka na betón, vibračná píla, parketová brúska, tepelná pištoľ atď.) Nie je možné vopred odhadnúť, čo bude potrebné, preto si pre každý nástroj zakúpte aspoň jedno meno. V budúcnosti sa budete môcť zamerať na potreby zákazníkov a podplatiť tie nástroje, ktoré sú potrebné. Môžete si kúpiť nielen náradie pre domácnosť, ale aj profesionálnejšiu výbavu. Aj keď to stojí viac, trvá dlhšie a môže sa prenajať stavebnému tímu.

4

Vyzdvihnúť personál miesta prenájmu, konkrétne: špecialista na príjem a vydávanie nástrojov a opravár nástrojov. Od opravára sa bude požadovať, aby monitoroval výkon náradia a opravoval ho. Vezmite na túto pozíciu pána širokého profilu, ktorý je oboznámený s mnohými nástrojmi. Špecialista na prijatie a vydanie nástroja bude musieť so zákazníkom uzavrieť nájomnú zmluvu, prijať peniaze. Túto prácu môže kombinovať aj opravár. Niektorí podnikatelia odporúčajú, aby pri riešení sporov o nevrátení nástroja boli účtovníci a právnici. Tieto funkcie však môžete vykonávať sami alebo ich môžete kontaktovať jednorazovo bez toho, aby ste sa registrovali pre štát.

5

Inzerujte novo otvorené miesto prenájmu nástroja. Nepotrebujete rozsiahlu reklamnú spoločnosť, dostatok reklám v miestnych médiách, online zoznamy, zavesenie reklám na priechodných miestach.

Odporúčaná