Druhy činností

Ako otvoriť recyklačné centrum

Ako otvoriť recyklačné centrum

Video: V Poprade vzniklo centrum recyklácie 2024, Júl

Video: V Poprade vzniklo centrum recyklácie 2024, Júl
Anonim

Zatiaľ čo ešte školáci, mnohí z nás zbierali odpadový papier a kovový šrot. Teraz to nie je priekopnícky výbuch nadšenia, ale skôr podnik pre dospelých. A jeden z najziskovejších: niečo, ale na našej planéte je dosť odpadu a odpadu. Preto na otvorenie recyklačného strediska nepotrebujete špeciálne investície. Ak však chcete zákonne akceptovať recyklovateľné súbory z obyvateľstva, budete musieť zostaviť špeciálny balík dokumentov.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa chystáte otvoriť iba recyklačné stredisko bez ďalšieho spracovania, nebudete musieť zaregistrovať právnickú osobu. Registrovať iba BYPUL (IP). Ak však plánujete pracovať s kovovým šrotom, musíte sa zaregistrovať ako právnická osoba.

2

Za účelom registrácie samostatne zárobkovo činnej osoby musíte miestnemu daňovému úradu predložiť tieto dokumenty:

- vyhlásenie;

- pas;

- DIČ;

- zoznam hlavných druhov práce.

Okrem toho, ak vznikne takáto potreba, uveďte podrobnosti o banke, v ktorej plánujete otvoriť (alebo už máte otvorený) účet. Rovnaké dokumenty sa poskytujú pri registrácii právnickej osoby (LLC). Okrem toho v tomto prípade je už potrebné uviesť informácie o bankovom účte, ako aj poskytnutie základných dokumentov podniku.

3

Registračné obdobie pre BPOUL alebo LLC obvykle netrvá dlhšie ako 5 dní. Ak plánujete najať viac ako 15 ľudí, vo výpise z USRIP / zjednoteného štátneho registra právnych subjektov by sa mali uvádzať kódy OKVED v súlade s informáciami o hlavných druhoch práce. Vytvorenie OKVED vám zaberie 2 až 4 dni. Objednajte si výtlačky pre svoju firmu.

4

Nájdite a prenajmite (alebo kúpte) izbu (alebo niekoľko), kde by ste mohli skladovať a recyklovať. Získajte pozitívne závery o uspokojivom stave priestorov od odbornej komisie pre životné prostredie, hygienického a epidemiologického dozoru a hasičskej služby.

5

Vzhľadom na to, že mnoho druhov recyklovaných materiálov patrí do IV. Triedy nebezpečnosti odpadu, získajte licenciu na miestnom úrade Rostekhnadzor na poskytovanie služieb pre jeho príjem. Predložte nasledujúce dokumenty:

- vyhlásenie;

- pas a DIČ;

- základné dokumenty OP;

- zoznam odpadu (všetky triedy nebezpečnosti - od I do IV), ktorého príjem chcete vykonať;

- kópia správy o hodnotení vplyvu na životné prostredie;

- kópie nájomných alebo predajných zmlúv pre priestory, v ktorých sa bude recyklovať recyklovateľný materiál;

- Kópia záverov zo zdravotného a epidemiologického dozoru o správnom stave priestorov.

  • ako podnikať v oblasti recyklácie
  • Podnikateľský nápad: Ako otvoriť zberné miesto kovového šrotu?

Odporúčaná