obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný podnik

Ako otvoriť svoj vlastný podnik

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl
Anonim

Mnohí z nás snívajú o začatí vlastného podnikania. Koniec koncov, poskytne vám príležitosť robiť to, čo sa vám páči a ako sa vám páči, okrem toho iba získate zisk. Nie všetko je však také jednoduché: začiatok podnikania je plný mnohých zložitých momentov. Budete si musieť zvoliť podnikateľský nápad, napísať podnikateľský plán, investovať určité prostriedky do nákupu potrebného vybavenia a personálu, zaregistrovať spoločnosť alebo zaregistrovať sa ako samostatný podnikateľ.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom pre začatie podnikania je hľadanie podnikateľského nápadu. Čokoľvek môže byť takýmto nápadom, pretože prakticky všetko môže byť užitočné a výhodné so správnou propagáciou. Výber podnikateľského nápadu závisí predovšetkým od vašich túžob a schopností, ako aj od vašich schopností (napríklad, samozrejme, nie každý si môže založiť rafinériu). Napríklad, ak ste pracovali v oblasti reklamy a páčilo sa vám to, môžete si vytvoriť svoju vlastnú reklamnú agentúru.

2

Potom, čo ste sa konečne rozhodli pre podnikateľský nápad, mali by ste sa prestať pýtať a položiť si otázku - môžem tento nápad skutočne rozvíjať po dlhú dobu, usilovne na tom pracovať, bude pre mňa prestať byť zaujímavý? Až potom, ako sa pevne rozhodnete, že váš nápad je to, čo by ste chceli robiť, môžete začať písať podnikateľský plán. Inak, ak o ňu stratíte záujem, bude pre teba príliš ťažké na nej pracovať.

3

Podnikateľský plán je program činnosti spoločnosti alebo podnikateľa, opis jeho (jeho) činnosti, ktorý obsahuje informácie o tom, ktoré tovary alebo služby a ako sa budú vyrábať, aká je situácia na trhu s týmito výrobkami alebo službami, aké investície sa budú vyžadovať. Nepodceňujte dôležitosť podnikateľského plánu: je to potrebné nielen pre vašich potenciálnych investorov, ale aj pre vás, pretože na jeho prípravu budete musieť analyzovať trh, dozvedieť sa o svojich potenciálnych konkurentoch, stanoviť ciele. Podnikateľský plán sa okrem toho dotýka aj otázok, ako je potreba najímania personálu, vybavenie podniku, ktoré je tiež potrebné zohľadniť.

4

Po vypracovaní obchodného plánu je čas konať, t. podniknúť praktické kroky na nájdenie zákazníkov a inzerciu firmy, registráciu spoločnosti, prenájom miestnosti a prenájom zamestnancov (ak je to potrebné). Malo by sa pamätať na to, že jediným zdrojom príjmu pre akúkoľvek firmu sú jej zákazníci, takže prvoradou úlohou podnikateľa je ich nájsť. Je dobré, ak vašimi prvými známymi budú vaši známi, klienti spoločnosti, v ktorej ste predtým pracovali na prenájom, jej dodávatelia. Nezabudnite však na prilákanie nových. Ak to chcete urobiť, musíte premýšľať o reklamnej kampani vášho podnikania, účasti na odborných konferenciách, získavaní nových známych medzi potenciálnymi zákazníkmi.

5

Každá firma potrebuje štátnu registráciu. V závislosti od typu a veľkosti firmy sa môžete zaregistrovať ako samostatný podnikateľ alebo vytvoriť právnickú osobu (zvyčajne LLC). Konanie o registrácii štátu je možné ukončiť samostatne aj za pomoci špecializovanej advokátskej kancelárie. Cena služieb takejto spoločnosti zvyčajne nie je príliš vysoká: od 7 000 do 15 000 rubľov.

Odporúčaná