obchodné

Ako otvoriť malý obchod s potravinami

Ako otvoriť malý obchod s potravinami

Video: ČR - obchod - potraviny - maso - jatka - bourání - porcování - řezník - vepřové - salám 2024, Júl

Video: ČR - obchod - potraviny - maso - jatka - bourání - porcování - řezník - vepřové - salám 2024, Júl
Anonim

Obchodovanie s potravinami je veľmi sľubné podnikanie. Malý obchod v blízkosti domu nevyžaduje veľké finančné investície, ale pri správnej organizácii a podnikaní môže byť celkom úspešný.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte obchodný formulár. Môžete urobiť otvorený výpočet alebo obchodovať cez pult. Druhá možnosť je výhodnejšia, pretože nevyžaduje ďalšie systémy proti krádeži. Získajte vybavenie pre obchod. Budete potrebovať otvorené police a chladené vitríny pre potraviny rýchlo sa kaziace. Spoločnosti na výrobu piva a nealkoholických nápojov vám môžu poskytnúť chladničky na nápoje.

2

Pokladnicu zaregistrujte v mieste predaja. Pre malý obchod stačí jedna pokladňa. Nájomcovia - prácu vykonajú dvaja zamestnanci na základe zmeny. Sledujte čestnosť predajcov - absencia kódu hotovosti na tovar im umožňuje počítať kupujúcich.

3

Vyberte dodávateľov tovaru. Najlepšou možnosťou sú veľkoobchodníci s najširším sortimentom produktov pracujúci na základe odloženej platby. Prísne monitorujte čerstvosť tovaru, jediný spôsob, ako udržať zákazníkov. Doplňte základnú sadu základných potrieb o originálne ponuky - napríklad lacné koláče, čerstvo upečené buchty z malej pekárne alebo širokú škálu polotovarov.

4

Zapojte sa do tvorby cien. Nebudete môcť konkurovať reťazcom s nízkymi cenami. Máte však svoju tromfovú kartu - dostupnosť krok za krokom a optimálny sortiment. Stanovte ceny mierne vyššie ako v neďalekom supermarkete - malý rozdiel nebude pre vašich zákazníkov problémom.

5

Poskytovať zákazníkom ďalšie služby. Do obchodu vložte výkladné okno s príbuznými výrobkami: krmivo pre domáce zvieratá, chemikálie pre domácnosť a hygienické výrobky. Nezabudnite na platobný terminál - vaši zákazníci ocenia starostlivosť o ich pohodlie.

6

Upozornite obyvateľov okolitých domácností na otvorenie nového obchodu. Uverejňujte reklamy na verandách, rozdeľujte letáky do poštových schránok. Uvažujte o malých bonusoch pre prvých kupujúcich - vrecia zo semien alebo cukroviniek ako darček na nákup. Návštevníci miestnych obchodov nie sú rozmaznávaní pozornosťou predajní, stávajú sa príjemnou výnimkou z pravidla.

ako otvoriť obchod s potravinami

Odporúčaná