obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný salón krásy a koľko to stojí

Ako otvoriť svoj vlastný salón krásy a koľko to stojí

Video: AKO UROBIŤ ÚSPEŠNÝ MINECRAFT SERVER - A zarobiť veľké peniaze 2024, Júl

Video: AKO UROBIŤ ÚSPEŠNÝ MINECRAFT SERVER - A zarobiť veľké peniaze 2024, Júl
Anonim

Ak chcete prežiť v podmienkach tvrdej konkurencie, musíte ponúknuť obľúbené služby za správnu cenu, prilákať kvalifikovaného personálu a vytvoriť v kabíne útulnú atmosféru. Výška investície do „krásneho podnikania“ závisí od vašich ambícií a publika, ktoré plánujete slúžiť.

Image

Budete potrebovať

  • - postavenie samostatného podnikateľa;

  • - povolenie na poskytovanie lekárskych služieb;

  • - profesionálne vybavenie a nábytok;

  • - spotrebný materiál;

  • - personál;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Vytvorte podrobný podnikateľský plán pre budúci salón. Rozhodnite sa, ktorých klientov chcete u vás vidieť, aké služby plánujete ponúkať, na ktorých prípravách budete pracovať. Potrebujete drahé zariadenia, koľko ľudí môžete zobrať za deň? Ktorá miestnosť je potrebná a kde bude umiestnená? - Suma, ktorú miniete na vytvorenie salónu, závisí od odpovedí na tieto otázky.

2

Správne vypočítajte dobu návratnosti kabíny. Rozhodnite sa, čo môžete zarobiť. Napríklad predaj profesionálnej kozmetiky môže priniesť ďalší príjem. Dobre organizovaný podnik by mal získať späť náklady na vybavenie a ďalšie investície do troch až štyroch mesiacov.

3

Odhadnite náklady na počiatočnú investíciu. Napríklad na otvorenie malého salónu v Moskve stačí 30 - 50 tisíc dolárov. V regiónoch bude lacnejší salón rovnakej úrovne. Rozpočtovejšou možnosťou je malá inštitúcia s dvoma alebo tromi pracoviskami umiestnenými v obytnej budove v spálni. Najdrahšie je centrum estetickej medicíny vybavené moderným zariadením. Cena je vyššia ako 500 tisíc dolárov za ceny v Moskve.

4

Ak plánujete zahrnúť kozmetické procedúry do zoznamu služieb, možno budete potrebovať licenciu na poskytovanie lekárskych služieb. Salón, ktorý sa špecializuje na kaderníctvo, manikúru a make-up, nepotrebuje licencie.

5

Nájdite vhodnú izbu. Potrebujete priestor pre prácu majstrov, v ktorej môžete stavať priečky pre väčšie pohodlie návštevníkov. Nezabudnite zvýrazniť miestnosti pre kozmetičky, masérky a pedikúru. Vybavte príjemnú čakaciu zónu pre zákazníkov a miesto pre správcu.

6

Nákup vybavenia a nábytku. Každý majster potrebuje pracovnú stoličku, skrinku na kozmetiku a doplnky, stôl so zrkadlom. Nainštalujte vysokokvalitné klimatické vybavenie, aby bol váš pobyt v kabíne čo najpohodlnejší pre zákazníkov a zamestnancov.

7

Vyberte značku kozmetiky, s ktorou budete pracovať. Distribútori kozmetických značiek pôsobiacich vo vašej oblasti ponúknu zoznam vhodných značiek. Uprednostňujte partnera ponúkajúceho nepretržité dodávky a široký sortiment. Masívny salón sa zvyčajne zastaví pri jednom alebo dvoch názvoch podobnej cenovej hladiny pre každý druh služby. Pokúste sa vybrať kozmetiku, ktorú nie je možné kúpiť v bežných obchodoch.

8

Nájom kvalifikovaného personálu. Master kozmetológovia musia mať lekársky diplom. Žiaduce sú aj osvedčenia a osvedčenia o ukončení kurzov ďalšieho vzdelávania, víťazstvá v odborných súťažiach. Zodpovedajúce diplomy môžu byť zavesené na pracovisku kapitána.

9

Nezabudnite na premyslenú reklamnú kampaň. Náklady na to závisia od ambicióznosti projektu. Ak vlastníte malý salón určený pre priemerné publikum žijúce v susedných domoch, stavte na rozumné ceny, najobľúbenejšie služby a útulnú atmosféru dámskeho klubu.

10

Distribuujte letáky, distribuujte bonusové karty a vymýšľajte programy zamerané na zvýšenie lojality. Ak chcete inzerovať exkluzívny salón, budete potrebovať: drahé časopisy, sponzorovanie stavových udalostí a adresné listy budúcim zákazníkom. Pri inzercii lacného salónu určeného pre masového spotrebiteľa uverejňujte reklamy, oznamujte veľké zľavy a platte za televízne spoty.

Odporúčaná