nepopulárne

Ako otvoriť svoj sociálny obchod

Ako otvoriť svoj sociálny obchod
Anonim

Sociálne obchody predávajú základné potreby za špeciálne zvýhodnené ceny. To neznamená, že nízke ceny sú spôsobené nekvalitným tovarom, reklamnými trikmi alebo cenovým dumpingom. Činnosť týchto obchodov kontroluje správa mesta, ktorá môže pôsobiť podľa zákona o akreditácii sociálnych obchodov.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť obchod, zaregistrujte spoločnosť LLC. Pre právnickú osobu je ľahšie vyhrať mestskú súťaž o otvorenie podniku, ktorý predáva potraviny a nepotravinárske sociálne výrobky.

2

Odošlite žiadosť mestskej správe (alebo okresnej okrese) o otvorenie obchodu so sociálnym obchodom v konkrétnej oblasti. V tomto okamihu by ste už mali mať dohody s dodávateľmi tovaru zo zoznamu spoločensky významných. Zároveň je maloobchodná cena tohto tovaru stanovená o 10-15% nižšia ako v meste. A veteránom, dôchodcom a občanom privilegovaných kategórií by sa mala poskytnúť ďalšia zľava až do výšky 10%. Zoznam základných tovarov schválených Výborom pre štátnu štatistiku obsahuje 33 názvov výrobkov a 3 názvy nepotravinových výrobkov.

3

Môžete si zabezpečiť nízku cenu za tovar, pretože spoločnosť pôsobiaca v oblasti sociálneho obchodovania môže mať výhody pri prenájme izby. V tomto prípade môže mestská správa bezplatne prideliť z fondu nebytových priestorov. Tovar spoločenského významu si môžete kúpiť od rôznych dodávateľov (samozrejme, ak majú všetky zavedené doklady a osvedčenia). Preto vo vašom obchode môže byť spolu s reklamovaným výrobkom produkt, ktorý nie je kvalitnejší, ale lacnejší. Tento produkt by sa mal zahrnúť do sociálneho zoznamu.

4

Získajte špeciálnu akreditáciu ako sociálna obchodná spoločnosť. Podpísať trojstrannú dohodu o sociálnom partnerstve s mestskou (okresnou) správou. Správa má právo kontrolovať činnosť týchto obchodov, zúčastňovať sa na oceňovaní základného tovaru.

5

Správu mesta (okresu) môže prevziať tzv. Reklama na sociálny obchod. Môže odporučiť návštevu týchto obchodov v orgánoch sociálnej ochrany, opatrovateľských domovoch, vo verejných združeniach veteránov a dôchodcov.

6

Označte produkty za zľavnené ceny špeciálnymi farebnými cenovkami, aby ste zákazníkom uľahčili navigáciu. Ďalej si môžete vytvoriť zľavové karty, ktoré vám poskytnú ďalšiu zľavu.

Odporúčaná