Druhy činností

Ako otvoriť cestovnú spoločnosť

Ako otvoriť cestovnú spoločnosť

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Júl

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Júl
Anonim

Trh turistických služieb sa skladá z dvoch hráčov - cestovnej kancelárie a cestovnej agentúry. Prvý z nich vykonáva vývoj zájazdov a určuje ich cenu. Po druhé - tieto zájazdy sa predávajú. Pre začínajúcich cestovných kancelárií je potrebné identifikovať cieľové publikum, pre ktoré bude pracovať, a špecifikáciu zájazdov, ktoré im ponúkne. V počiatočnej fáze rozvoja spoločnosti je hlavnou vecou čakať mimo sezónu a poslať asi 500 turistov na odpočinok. Budúci rok počet zákazníkov porastie trikrát.

Image

Návod na použitie

1

Pri výbere cestovnej kancelárie treba vziať do úvahy jeho slávu, dobu pôsobenia na trhu a stupeň spoľahlivosti. Odmena agentúry sa zvyčajne pohybuje od 5 do 16 percent a závisí od veku spoločnosti a objemu predaja povolení, ktoré môže poskytnúť. Cestovná spoločnosť spravidla podpisuje zmluvy s niekoľkými operátormi, z ktorých väčšina tvorí zájazdy v kľúčových krajinách, v ktorých sa cestovná agentúra špecializuje napríklad na Egypt a Turecko. Zvyšok sa vyberá tak, aby poskytoval agentúre prácu, keď sú hlavné oblasti mimo sezónu, a aby sa rozšíril sortiment pre ich zákazníkov.

2

Prenajmite si izbu v centre mesta s vlastným vchodom a pohodlným parkoviskom. Alebo otvorte kanceláriu v mieste preťaženia potenciálnych zákazníkov, napríklad v obytnej štvrti. Neustály príliv návštevníkov sa neobjaví tak rýchlo, ale nájomné je oveľa nižšie. Na založenie agentúry stačí plocha 20 metrov štvorcových. Nezabudnite si objednať jasný znak a umiestniť ho nad vchod. To pritiahne potenciálnych zákazníkov.

3

Interiér vymaľujte. Kúpiť nábytok a vybavenie (stoly, police, stoličky, fax, tlačiareň, počítače, fotokópia). Ozdobte interiér turistickými potrebami - mušle, člny, suveníry z rôznych krajín.

4

Na to, aby cestovná agentúra fungovala, potrebujete aspoň dvoch manažérov predaja. Počet zamestnancov závisí od objemu objednávok. Jeden zamestnanec fyzicky nebude môcť obslúžiť viac ako sto aplikácií mesačne. Oznámenia o hľadaní manažérov, zlepšme sa na stránkach o cestovaní.

5

Prví zákazníci pomôžu prilákať označenie, umiestnenie kancelárie, webovú stránku a reklamu. Za účinné sa považuje aj predkladanie reklám v bezplatných publikáciách. Ale v cestovnom ruchu, slovo z úst je najlepšia reklama. Spokojný klient určite povie o dojmoch z výletu najmenej 7-10 známym. V zásade sa reklamný rozpočet cestovnej agentúry vynakladá na internete - na reklamu na vyhľadávacích a cestovných serveroch a na vytváranie vlastných webových stránok.

Odporúčaná