obchodné

Ako otvoriť zubné laboratórium

Ako otvoriť zubné laboratórium

Video: KAM NA VÝŠKU: Slovenská zdravotnícka univerzita 2024, Júl

Video: KAM NA VÝŠKU: Slovenská zdravotnícka univerzita 2024, Júl
Anonim

Zubné laboratórium je neoddeliteľnou súčasťou modernej zubnej kliniky. Je to indikátor jej prestíže a vysokého postavenia. Otvorenie vlastného laboratória je zdĺhavý a veľmi pracný proces.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, starostlivo si preštudujte potrebné požiadavky na hygienické podmienky. Na základe týchto štandardov vyberte vhodnú miestnosť. Hlavné podmienky: všetky materiály používané na dekoráciu interiéru zvnútra by mali patriť medzi materiály povolené ministerstvom; steny laboratória by nemali mať praskliny; laboratórium by malo byť vybavené centralizovaným ventilačným systémom (to je jeden z hlavných problémov pri vybavovaní miestnosti); Všetky izby by mali mať prirodzené svetlo.

2

Vybavte laboratórium všetko, čo potrebujete: mikromotory, voskové horáky, odlievacie zariadenia, muflové pece a cermety, brúsky, kovy a zliatiny na výrobu protéz - to je malá časť potrebných nástrojov a zariadení, ktoré musí mať moderné laboratórium na výrobu protéz a cermetové korunky na zlato alebo oxid zirkoničitý. Ušetrite na kvalite vybavenia, pretože váš príjem bude od neho priamo závisieť.

3

Vyzdvihnite zamestnancov. V laboratóriu musia pracovať najmenej dvaja odborní zubní technici a jeden ortopéd. Na vykonávanie kontrolných funkcií je menovaný aj starší zubný technik, ako aj vedúci laboratória. Dobré meno celej inštitúcie bude závisieť od disciplíny a profesionality zamestnancov, čo znamená, že je potrebné pristupovať k výberu zamestnancov s osobitnou starostlivosťou.

4

Získajte licenciu na výrobu zubných protéz. Ak to chcete urobiť, kontaktujte SES.

5

Začať prácu, určiť klientelu. Ak laboratórium nemá vlastnú stomatologickú ordináciu a nedostáva pacientov, dohodnite si s mestskými zubnými klinikami výrobu a dodávku zubných protéz a pokračujte v vybavovaní objednávok.

Odporúčaná