Obchodné riadenie

Ako preniesť OJSC na inú osobu

Ako preniesť OJSC na inú osobu
Anonim

Otvorenú akciovú spoločnosť, rovnako ako každá právnická osoba, musí riadiť vedúci. Pri použití tejto právnej formy podniku je generálny riaditeľ zvolený predpísaným spôsobom radou akcionárov.

Image

Návod na použitie

1

Základom pre prevod spoločnosti na inú osobu je valné zhromaždenie akcionárov spoločnosti, ktoré boli jej zakladateľmi. V takom prípade je na nájdenie zasadnutia potrebná prítomnosť dvoch alebo viacerých zakladateľov. Zápisnica z valného zhromaždenia a opravná položka na prevod OJSC. Ak bolo zriadené iba jednou osobou, sám sa rozhodne presunúť OJSC.

2

Na konci zasadnutia sa nariadi prepustenie predchádzajúceho generálneho riaditeľa. Prevod OJSC sa musí vykonať rovnakým spôsobom ako pri pôvodnom vymenovaní správcu. Písomný rozkaz je vypracovaný na základe príkazu zhromaždenia akcionárov. Zákonné dokumenty akciovej spoločnosti a federálny zákon „o štátnej registrácii právnických osôb“ ustanovujú povinnosť zaregistrovať nového správcu na registračnom úrade na zápis do osobitného registra. Štátny register potvrdzuje prevod OJSC z jednej osoby na druhú a oprávňuje ju konať v mene a v záujme právnickej osoby bez potreby plnomocenstva.

3

Na tento účel je potrebné poskytnúť registračnému orgánu kópiu pasu nového generálneho riaditeľa, jeho písomné vyhlásenie potvrdzujúce jeho súhlas s vymenovaním, ktoré musí podpísať jeho predchodca. Dostanete potvrdenie potvrdzujúce prijatie vyššie uvedených dokumentov. Po siedmich dňoch vám registračný orgán vydá osvedčenie. Na konci posledného pracovného dňa predchádzajúceho riaditeľa automaticky nastúpi nový. Jeho zamestnanie je formálne uzavretím pracovnej zmluvy a rozhodnutím zhromaždenia akcionárov na základe dokumentu, ktorý dostal štátny registračný úrad.

Odporúčaná