rozpočtovanie

Ako zaplatiť jednu daň

Ako zaplatiť jednu daň

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl
Anonim

Zmyslom jednotnej imputovanej dane z príjmu (UTII) je, že miestne orgány určia určitú sumu, ktorá je nižšia ako suma, ktorú podnikateľ podľa ich názoru nemôže získať. Daň z tohto príjmu sa vypočíta pomocou zložitého vzorca. Posledným riadkom je suma, ktorá sa musí každý štvrťrok prevádzať do rozpočtu. Nie o cent menej, ale aj o niečo viac.

Image

Budete potrebovať

  • - výška štvrťročnej platby;

  • - podrobnosti o daňových príjemcoch;

  • - potvrdenie o zaplatení dane prostredníctvom Sberbank;

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - bežný účet, systém banka-klient a elektronické kľúče na prístup k nemu pri platení dane na diaľku z bežného účtu podnikateľa;

  • - plniace pero;

  • - tlač (ak existuje) po vykonaní papierového platobného príkazu;

  • - cestovný pas pri zadávaní platobného príkazu do banky.

Návod na použitie

1

Výhodou UTII je, že podnikateľ vie, koľko musí platiť každý štvrťrok. Toto sa musí vykonať najneskôr do 20. dňa mesiaca nasledujúceho po štvrťroku. Preto je potrebné za prvý štvrťrok vyplatiť štát do 20. apríla, druhý - 20. júla, tretí - 20. októbra a štvrtý - 20. januára. Zároveň musí byť predložené vyhlásenie, ktoré môže byť vyplnené pomocou osobitného programu a doručené daňovému úradu alebo zaslané poštou.

2

Polovicu dane tvoria sociálne príspevky: do dôchodkového fondu pre seba a zamestnancov, ak existujú, do spolkových a územných fondov povinného zdravotného poistenia. Zvyšok dane sa prevádza do rozpočtu obce a pri každej platbe sa musí vyplniť samostatný doklad s jej sumou, podrobnosťami, kódom klasifikácie rozpočtu (CSC). Ak odpočty pre zamestnancov a samotného podnikateľa presiahnu polovicu UTII, považujú sa za platby nad rámec dane. To však nezbavuje podnikateľa platby.

3

Ako každá daň, UTII môže byť vyplatená v hotovosti na Sberbank alebo prevodom z vášho účtu na fyzického podnikateľa alebo na akýkoľvek účet fyzickej osoby. Ak platíte prostredníctvom Sberbank, budete potrebovať potvrdenie o platbách do rozpočtu. Líši sa od formy stanovenej pre účty za energie a iné platby, najmä by malo obsahovať kód klasifikácie rozpočtu, ktorý je možné prevziať v pobočke banky alebo stiahnuť z internetu. Môžete si ho bezplatne vygenerovať pomocou služby „Elektronický účtovník“ Elba. K dispozícii je tiež bezplatná možnosť vygenerovania platobného príkazu. Dokument sa potom importuje do počítača a vytlačí. Platbu je možné exportovať aj do Banky-Klienta.

4

Platba na papieri musí byť potvrdená podpisom a pečaťou a prevedená do banky. Môžete tiež požiadať banku, aby vytvorila svojho operátora a oznámi mu sumu, podrobnosti o príjemcovi platby a číslo dokladu. Rovnaké informácie sa do banky-klienta pri platení dane prostredníctvom tohto systému vkladajú. Po spracovaní platby budete musieť navštíviť banku, aby ste dostali spracovaný príkaz s poznámkou. Slúži ako dôkaz o zaplatení dane.

5

Pri platení dane z účtu jednotlivca môžete používať internetové bankovníctvo alebo služby operátora v pobočke úverovej organizácie. Potrebné údaje sú rovnaké: podrobnosti, čiastka, účel platby. Bankové číslo platby bude pridelené samostatne. Potvrdením bude potvrdenie alebo doklad o platbe prostredníctvom internetového bankovníctva so zodpovedajúcou značkou. Môžete ho získať na pobočke banky z účtu, na ktorom bola uskutočnená platba.

Venujte pozornosť

Rozsah UTII je obmedzený. Federálne právo im umožňuje zdaňovať podnikateľov pôsobiacich v takých oblastiach, ako sú hoteliérstvo, služby autodopravy, maloobchod, autoservis, catering, domáce a veterinárne služby, prenájom maloobchodných priestorov a vonkajšia reklama.

Miestne orgány však majú posledné slovo. Rozhodujú o tom, ktorá z uvedených činností bude účtovať UTII, a určia výšku platieb za každú z nich.

Federálna daňová služba

Odporúčaná