ostatné

Ako dať podiel na LLC

Ako dať podiel na LLC

Video: MACKLEMORE FEAT KESHA - GOOD OLD DAYS (OFFICIAL MUSIC VIDEO) 2024, Júl

Video: MACKLEMORE FEAT KESHA - GOOD OLD DAYS (OFFICIAL MUSIC VIDEO) 2024, Júl
Anonim

Darovanie podielu v LLC je transakcia, ktorá zahŕňa voľný prevod časti jej podielu na základnom imaní na iného člena LLC alebo na tretiu stranu. Postup pri takýchto transakciách sa riadi ustanoveniami Občianskeho zákonníka Ruskej federácie (článok 572) a zákona o spoločnostiach s ručením obmedzeným.

Image

Budete potrebovať

  • - súhlas ostatných zakladateľov alebo členov LLC;

  • - dohoda o darovaní darov;

  • - Zmeny a doplnenia jednotného štátneho registra právnických osôb vo forme P14001 a 13001.

Návod na použitie

1

Darovanie podielu na základnom imaní sa vykoná darcovskou zmluvou na podiel v spoločnosti LLC. Táto zmluva je bilaterálna, tieto strany sú darcom a konateľom. V súlade s federálnym zákonom Ruskej federácie „On LLC“ (článok 2, článok 21) môže člen spoločnosti darovať svoj podiel jednému alebo viacerým svojim členom bez súhlasu ostatných zakladateľov.

2

Platí to iba v prípade, ak sa v charte neustanovuje povinný súhlas zvyšku spoločnosti s transakciou. Ak charta obsahuje takúto požiadavku, takýto súhlas sa musí získať do tridsiatich dní alebo v lehote stanovenej v charte LLC. Ide o poskytnutie podielu inému účastníkovi v LLC.

3

V prípade darovania podielu LLC tretím stranám je potrebné poznamenať, že je to možné iba v prípade, ak charta nezakazuje uzavretie takejto transakcie. Tu je potrebné vziať do úvahy právo na preventívne nadobudnutie podielu na základnom imaní účastníkmi spoločnosti. Pred uzavretím zmluvy o darovaní tretej strane (nie členovi spoločnosti) je darca povinný informovať o svojom úmysle všetkých účastníkov spoločnosti.

4

Toto oznámenie musí byť urobené písomne ​​a zaslané účastníkom spoločnosti. V priebehu tridsiatich dní (alebo dlhšieho obdobia stanoveného v prenájme) majú účastníci právo na preventívne vyplatenie svojej akcie. Po prijatí písomného odmietnutia zvyšných účastníkov alebo po uplynutí lehoty na spätné odkúpenie akcie môže darca darovať svoju časť akcie tretej strane.

5

Darca môže dať svoj podiel iba v tej časti, ktorú sám úplne zaplatil. Všetky práva a povinnosti od okamihu darovania prechádzajú z darcu na príjemcu. Zmluva o darcovstve má dvojstranný charakter, preto je na jej dokončenie potrebný súhlas darcu a hotového tovaru. Pred odovzdaním daru ho môže obdarovaná osoba kedykoľvek odmietnuť - v takom prípade sa zmluva o darovaní podielu na základnom imaní považuje za ukončenú.

Venujte pozornosť

Zmluva o darovaní podielu na základnom imaní sa uzatvára písomne ​​a je notárom overená. Nedodržanie notársky overenej formy zmluvy o darovaní vedie k uznaniu transakcie za neplatnú. Ďalej sa zmeny v majiteľoch základného imania zaznamenávajú do jedného štátneho registra právnických osôb. Na tento účel sa do registrátora zapisuje dokument o zmenách a doplneniach zjednoteného štátneho registra právnických osôb podľa tlačiva P14001 a tlačiva 13001.

Užitočné rady

Formuláre je možné kúpiť na daňovom úrade, musia byť vyplnené paličkovým písmom.

Odporúčaná