Obchodná komunikácia a etika

Ako si vybrať predajcov

Ako si vybrať predajcov

Video: Ako si vybrať správnu prilbu na motorku? 2024, Júl

Video: Ako si vybrať správnu prilbu na motorku? 2024, Júl
Anonim

Pre každý obchod je výber dobrých predajcov veľmi dôležitý. Ich túžba pomôcť kupujúcemu pri výbere a dobrej vôle vytvára v obchodnom prostredí priaznivú atmosféru. Priateľský a profesionálny servis vždy priláka návštevníkov.

Image

Návod na použitie

1

Pri rozhovore s kandidátom na miesto venujte pozornosť jeho vzhľadu. Dajte prednosť budúcim predajcom s príjemným vzhľadom, elegantným, nie vzdorovito oblečeným. Účes by mal byť elegantný a make-up žien by nemal pôsobiť dojmom „vojnovej farby“.

2

Pozrite sa na správanie sa osoby, ktorá chce získať miesto. Vylúčte aktívne žuvačky, ktoré vedú k neviazaniu, utrite si nos rukou, pomocou slov a výrazov. Venujte pozornosť kandidátom príjemným spôsobom, pokojne vedú konverzáciu, jasne a ľahko vyjadrujú svoje myšlienky. Dajte prednosť priateľským a usmievajúcim sa.

3

Skontrolujte odbornú spôsobilosť budúceho predajcu. Ak sa váš obchod špecializuje napríklad na počítačovú technológiu, je vhodné, aby mal skúsenosti alebo primerané školenie. Predajca by mal byť schopný správne vysvetliť kupujúcemu výhody a nevýhody rôznych počítačových modelov (alebo iných zariadení), pomôcť vybrať správnu voľbu a ponúknuť potrebné súvisiace produkty. Je dôležité, aby si predávajúci zapamätal zoznam výrobkov, ktorý môže kupujúcemu ponúknuť.

4

Ak je váš obchod s potravinami, overte si u potenciálneho predajcu lekársky záznam. Kandidát na pozíciu v obchode s potravinami by tiež mal byť schopný rýchlo nájsť produkt, ktorý kupujúci žiada, aby poznal rozdiel medzi ponúkanými odrodami produktu, napríklad klobásou. Ak obchod predáva tovar podľa hmotnosti, je dôležitá schopnosť predávajúceho odrezať približné množstvo objednaných gramov na jeden kus a pekne zabaliť produkt.

5

Vyberte predajcov, podľa vášho názoru, vhodných pre seba. Dobrý, priateľský tím je vždy kľúčom k úspechu vášho podnikania.

Odporúčaná