ostatné

Ako získať dovoznú licenciu

Ako získať dovoznú licenciu

Video: ZARÁBANIE NA YOUTUBE - Koľko peňazí môžete získať z reklamy? 2024, Júl

Video: ZARÁBANIE NA YOUTUBE - Koľko peňazí môžete získať z reklamy? 2024, Júl
Anonim

Na dovoz určitého množstva tovaru na územie Ruskej federácie musíte mať licenciu. Získanie licencie pre každú skupinu výrobkov má svoje vlastné charakteristiky. Napríklad na vydanie povolenia na dovoz a vývoz odpadu sa vyžaduje predchádzajúce povolenie ministerstva prírodných zdrojov Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

  • - základné dokumenty;

  • - osvedčenie o registrácii na daňovom úrade, osvedčenie o štátnej registrácii právnickej osoby;

  • - výpis z zjednoteného štátneho registra právnických osôb (zjednotený štátny register právnických osôb);

  • - Goskomstatove kódy;

  • - dohoda o transakcii zahraničného obchodu s pečaťou a podpisom zriaďovateľa;

  • - prijatie platby za licenčný poplatok;

  • - kódy HS;

  • - plnomocenstvo.

Návod na použitie

1

Dovoz tovaru reguluje štát pomocou licencií - povolení na vykonávanie zahraničného obchodu. Zoznam tovaru podliehajúceho licencii je stanovený právnymi predpismi Ruskej federácie.

2

Licencie vydáva ministerstvo hospodárskeho rozvoja a obchodu Ruskej federácie. Vo svojom územnom úrade a požiada o licenciu. Postup ich vydávania upravuje nariadenie o postupe povoľovania vývozu a dovozu tovaru.

3

Ak chcete získať licenciu, napíšte na zastúpenie ministerstva obchodu zodpovedajúcu žiadosť, zaplatte štátny poplatok a k žiadosti priložte kópie svojich registračných a zakladajúcich dokumentov, výpis z registra právnických osôb, potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku, povolenie rôznych orgánov (ktoré závisia od skupiny tovarov).

4

Ak je všetko v poriadku, čoskoro dostanete jednu kópiu licencie. Po prijatí zaregistrujte licenciu na colnici pred skutočným tranzitom tovaru cez ruskú hranicu. Rovnakú licenciu predložte pri preprave tovaru a dokončení vývozno-dovozných operácií.

5

Ako už bolo uvedené, získanie licencie pre konkrétne skupiny výrobkov má svoje vlastné vlastnosti. Takže na dovoz a vývoz nebezpečného odpadu musíte najprv získať povolenie od Ministerstva prírodných zdrojov Ruskej federácie. Ak to chcete urobiť, navštívte územný orgán tohto ministerstva a tam napíšte vyhlásenie, ku ktorému priložte vyššie uvedené dokumenty spolu s kópiou zmluvy o preprave nebezpečného odpadu a oznámením o cezhraničnom pohybe odpadu.

6

O vydaní alebo zamietnutí povolenia rozhodne ministerstvo prírodných zdrojov do 30 dní odo dňa podania žiadosti a potrebných dokumentov. Upozorňujeme, že postup pri dovoze, tranzite a vývoze nebezpečného odpadu je prísne regulovaný a bez tohto povolenia sa nemôžete obísť. Po získaní súhlasu, choďte s ním na Ministerstvo hospodárskeho rozvoja a obchodu Ruskej federácie, ktoré vám na základe toho vydá príslušnú licenciu.

Venujte pozornosť

Na dovoz liekov do zdravotníckych zariadení teraz postačuje iba povolenie ministerstva zdravotníctva. Pri dovoze alebo vývoze určitých druhov tovaru sa preto najskôr poraďte s odborníkmi ministerstva obchodu, aké konkrétne povolenia a dokumenty budete potrebovať pre ďalšiu zahraničnú hospodársku činnosť.

dovozná licencia v roku 2018

Odporúčaná