ostatné

Ako získať povolenie na podpis

Obsah:

Ako získať povolenie na podpis

Video: Na stavebné povolenie sfalšovali podpis zosnulého zamestnanca úradu 2024, Júl

Video: Na stavebné povolenie sfalšovali podpis zosnulého zamestnanca úradu 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa otvoriť obchod a chcete sa o ňom ihneď dozvedieť? Alebo vaša organizácia pracuje už dlho, ale nedostali ste ruky na znamenie? Majte na pamäti - na umiestnenie označenia, rovnako ako akékoľvek iné reklamné štruktúry, je potrebné povolenie.

Image

Z hľadiska zákona je znamenie akýkoľvek vonkajší predmet na stene alebo fasáde domu, byt alebo trojrozmerný, s informáciami o vašej spoločnosti. Je úplne nenáročné, či svieti alebo je natreté farbou na doske, vyrobené z recyklovateľných materiálov alebo iskier čerstvým lešteným kovom - v každom prípade musíte získať povolenie na jeho umiestnenie, pretože ide o vonkajší reklamný nástroj.

Dokumenty na registráciu označenia

Na povolenie umiestnenia značky budete musieť miestnej správe poskytnúť celý balík dokumentov.

Ak dom patrí vám, musíte najskôr potvrdiť vlastníctvo nehnuteľnosti. Pripravte si overenú kópiu osvedčenia o vlastníctve. Ak budova nepatrí vám, ale ste oficiálne uzavreli nájomné v priestoroch vašej organizácie, budete potrebovať kópiu tejto dohody s pečaťou.

Po druhé, bude potrebné preukázať dispozičné alebo projektové riešenie samotného označenia - ako bude umiestnené na fasáde domu, inštaláciu toho, aké konštrukcie budú potrebné na jeho inštaláciu a aký bude jeho konečný vzhľad. Projekt musí byť vykonaný farebne a musí byť v štyroch kópiách osvedčený vlastníkom priestorov alebo celej budovy, na ktorej bude umiestnené označenie, a pečaťou hostiteľskej organizácie.

Ak je značka už vyrobená a legalizujete ju post-factum, budete potrebovať farebné fotografie nainštalovaného označenia v dvoch kópiách. Ak ste sa najskôr rozhodli pripraviť všetky dokumenty a až potom sa zaoberať inštaláciou, budete musieť poskytnúť fotografie ako správu o inštalácii.

A ešte jeden dôležitý bod - ak váš vývesný štít používa logo spoločnosti alebo ochrannú známku, musíte potvrdiť svoje práva na jeho používanie. Ako také potvrdenie je vhodné osvedčenie o registrácii alebo podpísaná dohoda o používaní.

Odporúčaná