management

Ako získať osvedčenie o zhode

Ako získať osvedčenie o zhode

Video: 🔴Vyhlásenie veľkej súťaže 🥳 (Qplay)🔴 2024, Júl

Video: 🔴Vyhlásenie veľkej súťaže 🥳 (Qplay)🔴 2024, Júl
Anonim

V modernom svete sa čoraz viac podnikajúcich ľudí snaží zlepšovať kvalitu výrobkov, ktoré predávajú, aby vykonávali ziskové podnikanie. Toto sa často robí certifikáciou. Postup na získanie osvedčenia o zhode nie je taký jednoduchý, ako by sa mohol zdať na prvý pohľad.

Image

Budete potrebovať

záruky výrobcu na výrobky, hygienické osvedčenia, osvedčenia o požiarnej bezpečnosti, kópie existujúcich osvedčení, regulačná a technická dokumentácia pre vyrábané alebo dovážané výrobky.

Návod na použitie

1

Najprv musíte získať radu o postupe pri podávaní žiadosti certifikačnému orgánu. Potom odošlite žiadosť zavedeného formulára na certifikáciu, poskytnite vzorku a technickú dokumentáciu výrobkov a platte za certifikačné práce.

2

Zhromaždite potrebné dokumenty. Ak chcete získať certifikát, priložte záruky výrobcu na výrobky, ktoré podliehajú certifikácii, hygienickým osvedčeniam, osvedčeniam o protipožiarnej bezpečnosti atď. (V závislosti od výrobkov, ktoré chcete certifikovať), kópie existujúcich osvedčení vydaných príslušnými organizáciami výrobcu (ak existujú), ako aj regulačnú a technickú dokumentáciu pre vyrábané alebo dovážané výrobky.

3

Certifikačný orgán posúdi vašu žiadosť v období nie dlhšom ako dva týždne a bude vás informovať o svojom rozhodnutí o podmienkach a postupe certifikácie, vykoná analýzu stavu výroby (ak je to stanovené v certifikačnej schéme) a vyberie vzorky výrobkov na identifikáciu. Alebo ho zverte inej kompetentnej organizácii.

4

Laboratórium ďalej vykonáva odber vzoriek a testovanie. Potom laboratórium vydá správu o skúške na získanie osvedčenia.

5

Certifikačný orgán posudzuje zhodu deklarovaných výrobkov so stanovenými požiadavkami a rozhoduje o vydaní osvedčenia alebo o zamietnutí. V prípade kladného rozhodnutia sa vydá osvedčenie o zhode, ktoré sa zapíše do štátneho registra certifikačného systému GOST R.

6

Po absolvovaní všetkých postupov sa žiadateľovi vydá osvedčenie o zhode.

Odporúčaná