Obchodné riadenie

Ako získať ochrannú známku

Ako získať ochrannú známku

Video: Ako získať dotáciu 1500 € na ochrannú známku | advokát | Lanikova Group 2024, Júl

Video: Ako získať dotáciu 1500 € na ochrannú známku | advokát | Lanikova Group 2024, Júl
Anonim

Ako viete, ochranná známka dáva svojmu majiteľovi výlučné právo používať určité symboly (logo, nápis atď.) Na označenie svojich výrobkov alebo služieb. Ochranná známka sa dá spôsobom porovnávať s autorskými právami. Používanie ochrannej známky inými osobami sa považuje za nezákonné a jej včasné obnovenie môže mať za následok neobmedzenú platnosť.

Image

Budete potrebovať

  • - prihláška na zápis ochrannej známky;

  • - platba štátnej dane.

Návod na použitie

1

Pred registráciou ochrannej známky musíte ju najprv mať. Ak chcete vytvoriť potrebný imidž, ktorý následne ozdobí vaše výrobky, môžete prilákať dobrého dizajnéra a požiadať ho, aby pre vaše logo urobil niekoľko možností.

2

Keď sa rozhodnete pre obrázok, napíšte príslušnú aplikáciu na zabezpečenie svojej ochrannej známky spoločnosti Rospatent. Konzultácie o tom, ako vyplniť prihlášku, môžete získať od spoločnosti Rospatent, ktorá je zodpovedná za registráciu ochranných známok, vydávanie patentov atď.

3

Je však lepšie využívať služby patentových agentúr. Ušetrite tým veľa času a nervov. Keďže pri príprave registrácie ochrannej známky budete musieť napísať nielen zoznam tovarov a služieb, na ktoré sa ochranná známka bude vzťahovať, ale tiež identifikovať podobné označenia pre ďalšie spoločnosti. Ak vaša ochranná známka nie je výhradná, môže vám byť zamietnutá registrácia.

4

Po napísaní žiadosti nezabudnite zaplatiť štátny poplatok, pošlite žiadosť Rospatent. Môže sa to uskutočniť priamo v inštitúcii alebo poštou. Tam vašu žiadosť posúdi odborná komisia, ktorá má tiež právo vás požiadať, aby ste objasnili niektoré body. Napríklad počas skúšky môžete byť vyzvaní na predloženie ďalších materiálov, žiadostí atď. Vy alebo vaši právnici, v tomto prípade patentoví agenti, odpoviete na žiadosti odbornej komisie.

5

Po určitej dobe vám spoločnosť Rospatent vydá certifikát ochrannej známky alebo ho odmietne zaregistrovať. Postup registrácie ochrannej známky sa zvyčajne oneskoruje dostatočne dlho - 14 - 16 mesiacov. A v prípade prekážky v registrácii, ešte viac. Preto vám odporúčame byť v tejto veci trpezliví.

6

Ak sa Rospatent nerozhodne vo váš prospech, máte právo napadnúť ho v Komore pre patentové spory Rospatenta o patenty. Registrácia ochrannej známky platí desať rokov. Po uplynutí funkčného obdobia ho môžete predĺžiť o ďalších 10 rokov bez obmedzenia.

Venujte pozornosť

Aby sa vaša medzinárodná ochranná známka stala medzinárodnou, musí si ju zaregistrovať v Madridskom registri ochranných známok. Zachovávate si teda právo na svoju ochrannú známku v zahraničí. Ak sa chcete zaregistrovať v medzinárodnom systéme, musíte sa najprv zaregistrovať v národnom systéme.

Užitočné rady

Ak máte v úmysle požiadať o registráciu v medzinárodnom systéme, skúste to urobiť najneskôr do 6 mesiacov od vydania osvedčenia o ochrannej známke v Rospatent. Potom medzinárodné patentové organizácie zaregistrujú ochrannú známku od okamihu jej registrácie v ruskom systéme. A ak varujete Rospatenta o úmysle zaregistrovať svoju ochrannú známku v medzinárodnom systéme, urobí z vás zrýchlený postup registrácie, ktorý zvyčajne trvá 6 mesiacov.

Odporúčaná