ostatné

Ako zmeniť názov spoločnosti a nestratiť zákazníkov

Obsah:

Ako zmeniť názov spoločnosti a nestratiť zákazníkov

Video: TEDxBratislava - Nicolas Roope - Don't advertise, communicate by "things". 2024, Júl

Video: TEDxBratislava - Nicolas Roope - Don't advertise, communicate by "things". 2024, Júl
Anonim

Kombinácia reputácie získanej v priebehu rokov s novým menom neznámym pre nikoho nie je ľahká úloha. Na jednej strane finančné investície. Na druhej strane - nebezpečenstvo straty zákazníkov. Ako zmeniť názov bez toho, aby sa vzdali pozícií na trhu.

Image

Neoslabujte dôveru

Premenovanie (zmena názvu) samozrejme nie je rebranding (úplná zmena značky). Ak logo a firemná identita zostanú rozpoznateľné, úloha sa občas zjednoduší. Hlavnou vecou nie je narušiť dôveru zákazníkov. Najprv ich musíte presvedčiť, že zmena názvu nebude mať za následok zmeny v kvalite služby alebo produktu, ktoré spoločnosť predstavuje.

Na to, ako aj na úspešnú implementáciu nového názvu, potrebujeme serióznu komunikačnú spoločnosť. Bude potrebné aktivovať všetky médiá: reklama, tlačené médiá, televízia, rádio, internet.

Najprv bolo meno

Najprv je však potrebné starostlivo vyvinúť nové meno. Z akéhokoľvek dôvodu sa názov spoločnosti nemení, je to skvelá príležitosť znovu inzerovať a šancu zefektívniť prácu. Hlavná vec je nenechať si ujsť túto šancu.

Premenovanie nie je iba zmena názvu a nový slogan. Je to celá kampaň, ktorá nakoniec pozdvihne podnikanie na novú úroveň a zvýši jeho účinnosť.

Nový názov nebude úspešnejší ako ten starý, ak jeho výber nezohľadní potreby cieľovej skupiny, metódy umiestňovania produktov a trendy vývoja trhu. Premenovanie nápadov môže byť akékoľvek, ale je dôležité dôkladne preskúmať trh a prácu spoločnosti, ktorá potrebuje nájsť nové meno. Profesionálne to môžu urobiť len odborníci na marketing a strategické plánovanie. Po zhromaždení informácií je na rade tvorcov. Keďže sú si vedomí súboru určitých vlastností, pre ktoré si zákazníci cenia určitú značku, môžu si vytvoriť nový názov, aby spotrebiteľovi poskytol informácie o týchto vlastnostiach.

Je dôležité analyzovať všetky sémantické významy zvoleného mena a vykonať jeho fonosemantickú analýzu. Koniec koncov, je to vedecky dokázané - určité kombinácie zvukov spôsobujú určité asociácie u ľudí - od smútku k radosti.

Odporúčaná