obchodné

Ako postaviť farmu

Ako postaviť farmu

Video: *ÚŽASNA´* Enderman FARMA (MAJNR) 2024, Júl

Video: *ÚŽASNA´* Enderman FARMA (MAJNR) 2024, Júl
Anonim

Farma nie je len podnik, ale aj spôsob života, a preto si na vytvorenie vlastnej hydinárskej farmy musíte byť pripravení na to, že budete musieť stráviť celé dni, týždne a možno aj mesiace mimo mesta.

Image

Budete potrebovať

  • - pozemok vzdialený od mesta;

  • - vyhrievaný dom;

  • - vybavenie na chov vtákov (hniezda, krmítka, misky na pitie);

  • kmeňové kurčatá.

Návod na použitie

1

Nákup alebo prenájom pozemku, na ktorom bude umiestnená vaša farma. Pri výpočte požadovanej plochy vychádzajte zo skutočnosti, že si budete kupovať krmivo pre vtáky po celý rok, alebo budete husi držať na pastve, tj na pastvine. Pokiaľ ide o druhú, tak podľa existujúcich pravidiel by mala mať každá hus najmenej 10 metrov.

2

Zaregistrujte farmu - pre tento druh hospodárskej činnosti existuje rovnaká právna forma. „Na začiatku“ nebudete potrebovať žiadne povolenia, až neskôr, keď začne farma fungovať, budete musieť získať osvedčenie veterinárnej služby o blahu vašej farmy - pomôže to ustanoviť predaj vašich budúcich výrobkov.

3

Zostavte si priestory potrebné na chov vtáka, ak nie je na mieste k dispozícii nič vhodné. Hydinový dom by mal byť dobre izolovaný, v ideálnom prípade musíte vykonať ohrev pary alebo priviesť „mláďatá“ na ohrev kurčiat. Je osobitne dôležité udržiavať vysokú teplotu (najmenej 25 stupňov) v „kmeňovej zóne“, do ktorej sa kurčatá umiestnia.

4

Kúpte si jednoduché vybavenie pre svoju hydinárňu, potrebné pre starostlivosť o vtáky - hniezda, kŕmidlá, nádoby na vodu. Nájdite dodávateľov krmív, kde môžete pravidelne nakupovať hromadne. Ak sa dom nebude vykurovať, postarajte sa o výkonné ohrievače (pre každú miestnosť).

5

Získajte „kmeňové“ kurčatá, keď bude všetko pre ich život na farme pripravené. Vypočítajte počet vtákov na základe vašich schopností a uváženia, že hydinová farma s dobytkom s menej ako 500 zvieratami sa považuje za nerentabilnú.

Užitočné rady

Ak máte v úmysle chovať kačice, uistite sa, že sa na území vašej farmy nachádza prírodný alebo umelý rybník.

Pokúste sa využiť všetko, čo vaša farma môže ponúknuť - nájdite distribučné kanály pre perie, trus a mazové žľazy.

Hydinová farma

Odporúčaná