ostatné

Ako viesť záznamy vo výstavbe

Ako viesť záznamy vo výstavbe

Video: (GEJMR) Futurecraft - záznam z Livestreamu - výstavba baráku! 2024, Júl

Video: (GEJMR) Futurecraft - záznam z Livestreamu - výstavba baráku! 2024, Júl
Anonim

Na správne vedenie účtovníctva a daňového účtovníctva v stavebníctve je potrebné zohľadniť špecifiká tohto odvetvia a uplatniť normatívne dokumenty upravujúce postup zaznamenávania obchodných operácií v účtovníctve stavebných organizácií.

Image

Návod na použitie

1

Vypracovať a schváliť na základe príkazu vedúceho účtovné zásady, ktoré zohľadňujú špecifikácie stavebnej organizácie. Definujte účtovanie výdavkov v dokumente. Nastavte tiež postup a načasovanie inventára majetku.

2

Ak sa stavebné projekty organizácie nachádzajú v rôznych regiónoch, rozdeľte daňové kontroly na mieste staveniska oddelene (pobočky). Určite poradie a načasovanie prenosu primárnych dokumentov z týchto jednotiek.

3

Použitie na stanovenie záväzných obchodných operácií štandardizovaných zjednotených foriem primárnych dokumentov platných v stavebníctve (vyhláška Výboru pre štátnu štatistiku z 11. 11. 1999 č. 100 „O schválení jednotných foriem prvotných záznamov pre účtovanie prác v investičnej výstavbe a opravách a stavebných prácach“).

4

Odrážajú výskum, vývojové práce v účtovníctve s nasledujúcimi položkami:

- debet z účtu 08 „Investície do dlhodobého majetku“, zostatok na účte 60 „Vysporiadania s dodávateľmi a dodávateľmi“ - zohľadnili sa náklady na nadobudnutie nehmotného majetku;

- Na ťarchu účtu 04 „Nehmotný majetok“, Kredit na účte 08 „Investície do dlhodobého majetku“ - nehmotný majetok sa prijíma na zaúčtovanie.

5

Do daňového účtovníctva zahrňte náklady na výskum a vývoj do ostatných výdavkov rovnomerne po dobu jedného roka za predpokladu, že sa použijú pri výrobe od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom sa takéto štúdie ukončili (článok 262 daňového poriadku Ruskej federácie).

6

Zohľadnite náklady na každý predmet nedokončenej práce od začiatku prác do konca výstavby (PBU 2/94 „Účtovanie zmlúv (zmluvy) na investičnú výstavbu“), ak organizácia vykonáva práce na základe zmluvy.

7

Zohľadnite náklady na zariadenie na účet 20 „Hlavná výroba, ak je organizácia dodávateľom alebo investorom. Otvorte podúčty na tento účet u každého zákazníka a stavebného projektu. Odpisujte náklady na zariadenie na účet 43„ Hotové výrobky “po dokončení výstavby.

8

Vedenie záznamov o nákladoch na účte 08 „Investície do dlhodobého majetku“, ak je organizácia vývojárom. Po dokončení práce odpisujte hodnotu objektu zaúčtovaním: Debet účtu 01 „Investičný majetok“, Kredit účtu 08 „Investície do dlhodobého majetku“.

  • Hlavné regulačné dokumenty upravujúce účtovníctvo v stavebníctve
  • ako viesť účtovníctvo
  • Výzvy stavebného účtovníctva

Odporúčaná