Obchodná komunikácia a etika

Ako predstaviť výrobok

Ako predstaviť výrobok
Anonim

Keď nováčikovia prídu do obchodnej organizácie, nemôžu rýchlo navigovať a porozumieť tomu, ako informovať potenciálnych zákazníkov o produkte. Tí, akoby nechceli počúvať alebo zostať ľahostajní. Kľúčom k úspechu je však slovo „prítomný“. Pri predaji tovaru, rovnako ako v každom kreatívnom obchode, potrebujete inšpiráciu.

Image

Návod na použitie

1

Preskúmajte svoj produkt. Mali by ste pochopiť jeho vlastnosti, výhody a nevýhody. Ak predávate veľký sortiment výrobkov, mentálne ho rozdeľte do logických skupín. Urobte si prehľad, aby ste si zapamätali podobné vlastnosti produktu v rámci každej skupiny.

2

Staňte sa pozorovateľom. Neponáhľajte sa, aby ste okamžite komunikovali s potenciálnymi kupujúcimi. Na takéto rozhovory ešte nie ste pripravení. Sledujte, ako skúsený kolega predáva produkt. Pokúste sa zachytiť, ako začína konverzáciu, ako zisťuje túžby a potreby klienta, ako hovorí o produkte. Na takéto školenie stačí jeden deň. Pokúste sa zistiť, ako váš kolega spája vlastnosti tovaru s problémami kupujúceho. Všimnite si, že pri predaji nemusíte hovoriť o produkte, čo viete. Stačí ukázať kupujúcemu, ako sa zbaviť súčasných problémov s týmto produktom.

3

Požiadajte kolegu, aby sa zúčastnil vašej prvej konverzácie s klientom. Budete si istí, že v prípade chyby vás zaistí. A čo je najdôležitejšie, po predaji vám kolega dá rady, ako zlepšiť svoju prácu.

4

Začnite sami. O produkte viete dosť. Aby sme ju mohli efektívne prezentovať klientovi, je potrebné vziať do úvahy dve veci. Najskôr pracujte s nadšením. Po druhé, neukladajte kupujúcemu svoj názor.

Venujte pozornosť

Nesnažte sa s ľuďmi manipulovať. Nie každý potrebuje váš produkt. Spýtajte sa zákazníkov, aby zistili súvislosť medzi jeho potrebami alebo problémami a vaším produktom. Potom informujte kupujúceho o tomto pripojení. To je presne to, čo robíte.

Užitočné rady

Prečítajte si knihu Lucky Merchant Franka Battgera. Zdieľa, ako sa z porazeného stal úspešným predajcom poistenia. Jeho skúsenosti sa dajú uplatniť pri predaji vášho tovaru / služieb.

Odporúčaná