Obchodné riadenie

Ako predať hotový obchod

Ako predať hotový obchod

Video: Obchod s bilym masem 1 2024, Júl

Video: Obchod s bilym masem 1 2024, Júl
Anonim

Ak z nejakého dôvodu nechcete alebo nemôžete pokračovať vo svojom podnikaní, s najväčšou pravdepodobnosťou sa rozhodnete ho predať. Predajom firmy získate určitú kompenzáciu. Výška kompenzácie závisí od toho, či môžete obchod predať kompetentne.

Image

Návod na použitie

1

V Moskve môžete obchodovať v pomerne krátkom čase, pretože nákup hotového podnikania je čoraz obľúbenejší. Zakúpením hotového obchodu môže kupujúci získať rozpoznateľnú značku, určitý okruh zákazníkov, dobrý tím špecialistov av krátkom čase. Ak porovnáte nákup podniku s vytvorením vlastného podniku, prvá možnosť bude zrejme vyššia ako druhá z hľadiska rýchlosti prijímania stabilného príjmu. Pre veľkých podnikateľov je okrem toho prospešné zapojiť sa do nových podnikov vo svojom podnikaní, a tak sa rozširovať. Niektorí jednoducho investujú do podnikania na určitý čas a potom ho predávajú za veľa peňazí.

2

Tí, ktorí chcú predať svoje podnikanie, spravidla kontaktujú špecializované agentúry. To má výhody aj nevýhody. Na jednej strane bude agentúra poskytovať poradenstvo pri predaji podniku, pomôže to s minimálnymi nákladmi a môže dokonca nájsť kupujúceho. Na druhej strane agentúra môže požadovať pomerne vysoké percento transakcie a jej prilákanie ako sprostredkovateľa nie je vždy ziskové. Týka sa to napríklad predaja malých spoločností alebo predaja podniku konkrétnemu kupujúcemu, ktorý je celkom lojálny k nákupu vašej spoločnosti. Má zmysel uplatňovať sa iba na právnické firmy - na prípravu a vykonanie príslušnej kúpnej zmluvy.

3

Predaj hotového podniku pozostáva z nasledujúceho algoritmu udalostí: 1. Posúdenie podniku (aké atraktívne je z hľadiska investora).

2. Príprava podniku na predaj (zvýšenie atraktivity podniku).

3. Vyhľadajte potenciálnych kupcov.

4. Rokovania s potenciálnymi kupujúcimi.

5. Uzatvorenie kúpnej zmluvy a jej vyplatenie.

4

Ak sa stále rozhodnete vyhľadať radu o predaji svojho podnikania, je najlepšie najskôr vyhľadať právnickú firmu, ktorá dokáže vyhodnotiť riziká spojené s predajom tohto podniku a štruktúrovať transakciu. Možno, že riziká budú také vysoké, že nechcete tento podnik ihneď predávať, ale radšej budete riešiť jeho problémy. Až po vyhodnotení rizika sa oplatí kontaktovať priamo maklérsku spoločnosť, ktorá bude schopná vybrať kupca pre vaše podnikanie. V súčasnosti existuje na trhu mnoho spoločností, ktoré poskytujú rôzne služby spojené s predajom podniku, avšak majitelia veľkých spoločností, ktorí ich chcú predávať, zvyčajne uprednostňujú poradenskú kanceláriu s dobrým menom.

Webová stránka spoločnosti poskytujúcej služby v oblasti predaja spoločností.

Odporúčaná