Obchodné riadenie

Ako predať starú mincu

Ako predať starú mincu

Video: Ako pripraviť na predaj starú karosériu? AUTOvKELLY 2024, Júl

Video: Ako pripraviť na predaj starú karosériu? AUTOvKELLY 2024, Júl
Anonim

Staré mince často stoja veľa peňazí. Toto je jeden z faktorov, pre ktoré sa vyvíja lov pokladov. Preto veľa lovcov pokladov chce zbohatnúť. Konajú rôznymi spôsobmi. Niektorí najprv hľadajú distribučné kanály, po ktorých začnú hľadať mince, iné naopak, najskôr nájdu mince a až potom premenia staré mince na skutočné peniaze.

Image

Návod na použitie

1

Jedným z prvých myšlienok je hľadanie kupcov na miestach, kde numizmatici (zberatelia mincí) vykonávajú transakcie. Nie vždy je však možné založiť podnik prvýkrát. Ako dodávateľ mincí potrebujete dobrú povesť, aby ste sa nemýlili s predajcom ukradnutých vecí. Okrem toho začínajúci bagre často nedokážu správne vyhodnotiť staré mince. Tu sú potrebné skúsenosti. Ak nie ste numizmatikom alebo bagrom, zistenia, ktoré máte, nemôžete odhadnúť ani približne.

2

Numizmatické kluby sa však nachádzajú hlavne v pomerne veľkých mestách. Ak ste provincia, pomôže vám internet. Nájdete tu špeciálne aukcie, kde môžete predávať aj staré mince. Máte možnosť nezávisle stanoviť ceny podľa katalógu. Ak si nikto nekúpil, len znížte cenu a znova dajte svoje mince na predaj.

3

Mince sa môžu predávať aj tým, že nájdu všetko na rovnakom internete ako jedno z numizmatických fór. Nájdete ich tak, že do vyhľadávacieho nástroja vložíte frázu „numizmatické fórum“ alebo niečo podobné. Krása týchto online zdrojov spočíva v tom, že tam môžete nielen predávať staré mince, ale aj zistiť ich približnú alebo dokonca presnú hodnotu, a to úplne zadarmo. Na týchto fórach sú aukcie, kde si každý môže svoje mince predať. Ak niekto nepozná hodnotu mince, táto osoba môže na fóre vytvoriť tému s fotografiou, ktorá je tam položená, a požiadať ho, aby ohodnotil mince. Po tom, čo ste sa dozvedeli jeho cenu, môžete dať veľa do aukcie.

4

Ďalším dobrým spôsobom, ako predávať mince, je vytvorenie vlastnej webovej stránky (aj keď ide o bezplatný hosting). Uveďte tam uvedené ceny, ako aj fotografie mincí, odporúčania, podmienky prepravy. Vložte adresu svojej stránky do podpisu svojho profilu na numizmatických fórach, aby ste zvýšili počet potenciálnych kupujúcich.

  • predávať staré mince
  • Ako predať mincu urgentne petr1 striebro 1710

Odporúčaná