Obchodné riadenie

Ako predávať tovar do zahraničia

Ako predávať tovar do zahraničia

Video: Ako poslať tovar do zahraničia za dobrú cenu? 2024, Júl

Video: Ako poslať tovar do zahraničia za dobrú cenu? 2024, Júl
Anonim

Medzinárodné podnikanie sa prakticky nelíši od podnikania na domácom trhu medzi regiónmi. Schéma práce je úplne rovnaká - sami určujete, čo vyrábate a pre koho, a potom hľadáte klienta, ktorý je pripravený ho kúpiť za cenu, za ktorú predávate. V konkrétnom prípade s Ruskom je situácia dvojaká - súčasne sú cudzincov priťahovaní nízkymi nákladmi na tovar vyrobený v Rusku a vystrašujú neznáme a riziká, ktorým sa môžu vystaviť.

Image

Návod na použitie

1

Po prvé, dlho predtým, ako začnete hľadať zákazníkov, váš produkt a vaša spoločnosť budú potrebovať certifikáciu. Svetovým štandardom v tejto oblasti je norma ISO. Ak má vaša spoločnosť tento štandard, potom slúži ako obrovské plus pri spolupráci so zahraničnými partnermi, ako garant kvality a spoľahlivosti.

2

Uistite sa, že všetky dokumenty vašej spoločnosti sú preložené do angličtiny, webovej stránky spoločnosti, ako aj produktové príručky a informačné letáky. Cudzincovi by malo byť ľahké a jasné nájsť informácie o vašej spoločnosti. Zamestnanci musia mať zamestnancov hovoriacich anglicky.

3

Ak potrebujete pomoc pri hľadaní partnera, obráťte sa na najbližšie korešpondenčné centrum Euro Info. Ide o inštitúcie, ktoré sú spravidla otvorené v obchodných a priemyselných komorách ruských miest, a ich hlavným cieľom je bezplatne vyhľadať partnera v krajinách EÚ.

4

Zúčastnite sa zahraničných výstav a veľtrhov. Musíte sa prihlásiť a osobná komunikácia je najvýhodnejšou príležitosťou na nadviazanie kontaktov a etablovanie sa ako spoľahlivého partnera. Pamätajte, že na výstavách nie je vaším hlavným cieľom predávať tovar tu a teraz, ale zoznámiť sa a nájsť potenciálnych partnerov. Účasť na výstavách je jedinou skutočne účinnou metódou na nájdenie partnerov v zahraničí.

kúpiť tovar v zahraničí

Odporúčaná