Obchodné riadenie

Ako predávať franšízy

Ako predávať franšízy

Video: FCM 50 t: Pro (MERCY) vs. arty 2024, Júl

Video: FCM 50 t: Pro (MERCY) vs. arty 2024, Júl
Anonim

Dnes je franšíza celkom výhodná spolupráca medzi oboma stranami. Kupujúci investuje do podnikania predávajúceho a predávajúci s ním zdieľa svoje tajomstvá a poskytuje podporu pri práci. Výsledkom je, že sieť sa rozrastá rýchlejšie a získava čoraz väčšiu popularitu v celej krajine.

Image

Budete potrebovať

Prístup na internet.

Návod na použitie

1

Formulovať výhody pre franšízového kupujúceho. Tu musíte jasne pochopiť, čo presne osoba dostane - podpora z vašej strany, školenia, softvér, výrobky. V takom prípade musíte dať kupujúcemu franšízy odpoveď na otázku, prečo potrebuje kúpiť túto konkrétnu franšízu, čo je zvláštnosťou vášho podnikania. Zamyslite sa nad tým, čo je kľúčovou vlastnosťou spoločnosti, ktorú konkurenti nemajú. Presne to je potrebné opísať v časti, ktorú franšízový kupujúci dostane.

2

Formulovať požiadavky zákazníkov. Začnite stanovením výšky vašich príspevkov. Stanovte zálohu (jednorazovú platbu), licenčné poplatky a tiež reklamný poplatok (často chýba). Teraz musíte identifikovať územie, ktoré je zaujímavé pre rozvoj vášho podnikania. Nakoniec určte ďalšie požiadavky, ktoré sa požadujú priamo pri otvorení zastúpenia. Zahŕňa to počiatočné investície a veľkosť miestnosti, v ktorej bude zastúpenie pôsobiť.

3

Zverejnite franšízovú reklamu na špecializované zdroje. Dnes na sieti nájdete mnoho portálov venovaných predaju a kúpe firmy, nájdete tu najrôznejšie ponuky na kúpu franšízy. Po určitom čase vás budú ľudia na týchto kontaktoch kontaktovať, aby dokončili transakciu.

4

Podpíšte franšízovú zmluvu o kúpe a predaji. Je veľmi dôležité, aby tento dokument vypracovali kompetentní právnici. Nezabudnite, že franšízoví kupujúci budú vždy hľadať možné „diery“ v zmluve, aby využili nové príležitosti. Zároveň je potrebné nechať priestor pre malý manéver, inak sa vaši franšízanti budú cítiť zablokovaní v úzkych rámoch.

Venujte pozornosť

Predaj franšízy je problematický obchod, pretože kupujúci nebude vašim podriadeným, bude vykonávať svoju vlastnú činnosť, takže ho nemôžete vyhodiť. A ak strany nedospejú k vzájomnému porozumeniu, potom je možný iba jeden spôsob, ako vypovedať zmluvu.

predať povolenie

Odporúčaná