Obchodné riadenie

Ako predávať stavebné materiály

Ako predávať stavebné materiály

Video: Oceľový dom - Strešné a fasádne systémy - Stavebné materiály 2024, Júl

Video: Oceľový dom - Strešné a fasádne systémy - Stavebné materiály 2024, Júl
Anonim

Pri predaji akéhokoľvek druhu produktu musí podnikateľ vždy zvoliť druh obchodu: veľkoobchodný alebo maloobchodný. Každá strana má svoje výhody a nevýhody, záleží to na druhu tovaru, s ktorým sa obchoduje, ale také výrobky, ako sú stavebné materiály, môžu tieto dva druhy obchodu ľahko kombinovať. Najdôležitejšie je správne usporiadať proces predaja a samotný obchod.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr sa uistite, že máte dostatok prenajímateľného priestoru na umiestnenie všetkých vzoriek. Ak niektoré druhy tovaru nie je možné zostaviť alebo nie je potrebné ich usporiadať, mali by byť zahrnuté do bezplatného cenníka vydaného pri vstupe.

2

Konzultanti pracujúci v obchode by si mali byť dokonale vedomí kvality sortimentu a rozdielov medzi rôznymi pozíciami. Pravidelne vykonávajte školenia predaja a kontrolujte úroveň znalostí svojich predajcov.

3

Rozdeľte svoje produkty do samostatných sekcií na základe toho, ktoré produkty súvisia. Ak niekto vstúpi do nejakého oddelenia, musí jasne vedieť, že v ňom bude všetko pre svoj účel.

4

Nezabudnite na prácu s právnickými osobami. Najímať manažérov, ktorých zodpovednosť bude zahŕňať marketingové produkty a hľadanie nových zákazníkov. Ich platba by sa mala vypočítať ako percento z nákladov na predaný tovar. Na propagáciu svojho produktu používajte studené hovory a osobné návštevy.

5

V prípade, že sa chcete plne rozvíjať, potrebujete stálu reklamu na televíznych a rozhlasových kanáloch. Používajte všetky možné reklamné metódy vrátane reklamy na internete.

Užitočné rady

Využívajte kumulatívne zľavové karty - takto motivujete zákazníkov k dlhodobej spolupráci.

Odporúčaná