ostatné

Ako propagovať výrobky a služby s osobnou značkou

Ako propagovať výrobky a služby s osobnou značkou

Video: Sprievodca nákupnými reklamami na Googli: overenie a nárokovanie webu 2024, Júl

Video: Sprievodca nákupnými reklamami na Googli: overenie a nárokovanie webu 2024, Júl
Anonim

Všetci obchodníci už niekoľko rokov dôrazne odporúčajú zavedenie osobnej značky do propagácie akejkoľvek spoločnosti s cieľom zvýšiť dôveru vo váš tovar a služby. Je však dôležité urobiť to správne a organicky.

Image

Osobnú značku možno bezpečne nazvať hlavným trendom posledných rokov. Toľko, že to mnohí dokonca zneužívajú. Najdôležitejšou vecou nie je len bezmyšlienkové povedať každému „o sebe“, a nezabudnúť na hlavný cieľ - vytvoriť dôveru svojich zákazníkov pomocou osobnej značky. Preto ste „zodpovedný“ za kvalitu tovaru a služieb.

Poďme zistiť, kto je najdôležitejší pri implementácii osobnej značky pri propagácii ich produktu alebo služby.

V prvom rade ide o špecialistov úzkeho profilu, ktorí poskytujú služby. Napríklad v prípade kozmetológa je jeho vzhľad reklamou. Preto sa odporúča zverejňovať vaše fotografie na sociálnych sieťach pomerne často, aby sa podelili o svoje skúsenosti. To isté platí pre manikérov, kaderníkov, stylistov a ostatných pracovníkov v oblasti krásy. Zvyčajne majú takmer priateľské vzťahy s mnohými klientmi a radi sledujú život na Instagrame. V takom prípade je celkom možné zdieľať osobné informácie, fotografie z dovolenky alebo rodinné fotografie. Ak to skombinujete s užitočnými odbornými informáciami a tipmi - tento prístup bude mať najväčší účinok, pritiahne nových zákazníkov.

Instagram je ideálna platforma na propagáciu osobnej značky, pretože do svojho profilu môžete organicky pridávať osobné informácie. Buď choďte na druhú stranu - najprv sa postavte ako bloger a potom niečo predajte alebo sa staňte veľvyslancom produktu. Sociálne siete poskytujú veľa príležitostí stať sa známymi od začiatku, a to iba vďaka svojim schopnostiam a tvorivosti.

V posledných rokoch tento trend úspešne využívali ľudia „vážnejších“ a neverejných povolaní: právnici, lekári, špecialisti v oblasti nehnuteľností. Osobná značka v týchto prípadoch samozrejme nenahradí profesionalitu, ale ceteris paribus si ľudia s väčšou pravdepodobnosťou vyberú toho, kto verejnosti prináša fakty zo svojho života. Výsledkom je, aký bude váš priateľ a vy už poznáte jeho rodinu, akú kávu ráno pije a aké oblečenie si vyberie.

Osobná značka nebude zasahovať do majiteľov reštaurácií, kaviarní a dokonca ani veľkých priemyselných spoločností.

Najdôležitejšia vec je zmysel pre proporcie a jasná definícia účelu, pre ktorý potrebujete osobnú značku. Osobné údaje musia byť prísne dávkované. Napríklad právnik môže zverejniť fotografiu svojich detí a napísať o nich pár slov, ale nechodí napríklad do podrobností o vzdelávaní.

Ďalšou výzvou je dostať sa zo šablón. V súčasnosti existuje veľké množstvo marketingových kurzov, ktoré učia určité schémy, v dôsledku toho sa objavujú „klony“, ktoré poskytujú informácie presne tak, ako boli vyučované. Preto musíte sledovať trendy, ale nesledovať ich slepo a potom vám osobná značka pomôže propagovať vaše podnikanie alebo profesionálnu činnosť.

Odporúčaná