obchodné

Ako vyrábať plastové okná

Ako vyrábať plastové okná

Video: Výroba plastových okien 2024, Júl

Video: Výroba plastových okien 2024, Júl
Anonim

Okná z PVC profilov sú teraz takmer v každom byte. Dôvodom je skutočnosť, že plastové okná s dvojitým zasklením majú dobrú zvukovú izoláciu, ochranu pred teplotami a zmenami vetra. Pri správnej organizácii výroby môže byť výroba plastových okien výnosným riešením.

Image

Budete potrebovať

  • - píla s diskom na rezanie kovu;

  • - pokosová píla s jednou hlavou;

  • - stroj na frézovanie;

  • - elektrická vŕtačka;

  • - kopírovacie frézky;

  • - zvárací stroj;

  • - stojan na inštaláciu okien s dvojitým zasklením.

Návod na použitie

1

Najprv vystrihnite výstužný profil. Na rezanie kovov používajte špeciálne píly s čepeľami. Vystrihnite výstužný profil v pravom uhle.

2

Potom odrežte PVC profil pomocou pokosovej píly s jedným alebo dvoma hlavami. Profily podložky sú rezané pod uhlom 90 stupňov, s okrajom na každej strane do 6 mm. Profily boxu a profily krídla sú rezané pod uhlom 45 stupňov na oboch stranách, s okrajom 5-6 mm na zváranie.

3

V ďalšom kroku urobte otvory na odtok vody z okna s dvojitým zasklením, ktoré je výsledkom kondenzácie. To je možné vykonať na špeciálnom frézovacom stroji alebo pomocou elektrickej vŕtačky s 5 mm vŕtačkou nabrúsenou špeciálnym spôsobom. Drážky odtokových otvorov urobte nie dlhšie ako 25 mm.

4

Aby ste posilnili vzhľad okna, vložte kovový profil do plastu a upevnite ho pomocou skrutiek. Vyfúknite profil stlačeným vzduchom.

5

V profile urobte otvory pre kovania (zámky, držadlá atď.) Kopírovacím strojom. Ďalej spracujte konce impostu a prepojky, ktorá oddeľuje sklo.

6

Ďalším krokom je zváranie obrobkov do jednej štruktúry. To sa robí na zváracom stroji pri teplote noža na zváranie 250 stupňov. Šev by mal byť biely a rovnomerný.

7

Vložte rukoväte, zámky a imposty, gumené tesnenia. Pripojte krídlo a rám, nainštalujte dvojsklo. Podložky pre zasklené okno nastavte čo možno najtesnejšie tak, aby dvojité zasklenie a krídlo tvorili tuhú štruktúru, inak sa štruktúra prehne. Vystrihnite zasklievaciu lištu - prvok, ktorý upevňuje sklo v ráme.

8

Po nastavení kovania krídel a vykonaní kontroly kvality produktu je možné nainštalovať okennú štruktúru.

Odporúčaná