obchodné

Ako urobiť statickú IP

Ako urobiť statickú IP

Video: DHCP Explained - Dynamic Host Configuration Protocol 2024, Júl

Video: DHCP Explained - Dynamic Host Configuration Protocol 2024, Júl
Anonim

Z rôznych dôvodov môže užívateľ internetu zmeniť svoju dynamickú IP adresu na statickú. Väčšina používateľov má teraz dynamické adresy IP. Poskytovateľ ich automaticky pridelí, keď používateľ vstúpi na internet. Statická adresa IP sa medzi jednotlivými reláciami nemení.

Image

Návod na použitie

1

Najprv určíme situácie, kedy je potrebná statická adresa IP. Po prvé, bez statickej IP nie je možné vytvoriť si vlastný internetový server. Po druhé, veľa hráčov na hernom serveri potrebuje statickú IP adresu, aby si ich systém zapamätal a tiež uložil svoje herné parametre. Po tretie, pri práci s niektorými finančnými nástrojmi môžu byť potrebné statické adresy IP. Jedná sa o platformy na obchodovanie na burze, ako aj niektoré bankové online platobné terminály, ktoré sú z dôvodu bezpečnostných politík viazané na jednu adresu IP.

2

Najjednoduchším a najspoľahlivejším spôsobom, ako získať statickú IP adresu, je kontaktovať poskytovateľa internetových služieb. Za malý poplatok (zvyčajne okolo 5 - 10 dolárov mesačne) pridá túto službu k vám. V prípade, že si chcete nainštalovať server s vlastným hostingom doma, potom je akceptovateľný iba tento spôsob získania statickej adresy IP. Túto konkrétnu metódu je tiež najlepšie použiť v prípade elektronických finančných transakcií.

3

Existuje aj iný spôsob, ako získať statickú IP adresu. Je to bezplatné a najrelevantnejšie pre „časovače“. Spodným riadkom je priradenie trvalého názvu domény k počítaču, ktorý má dynamickú IP adresu. Na tieto účely je program uvedený na webovej stránke No-ip.com najvhodnejší. Ak ju chcete získať, musíte sa najprv zaregistrovať v tomto prostriedku a potom si program stiahnuť. Nastavenia programu sú veľmi jednoduché. Ďalej musíte zaistiť, aby sa program spustil v počítači spolu s operačným systémom. Po prístupe na internet sa vďaka tomuto programu na herných serveroch a ďalších zdrojoch inicializuje konkrétny názov domény. Vaša adresa IP však zostane dynamická.

Nastavenie statickej adresy IP na smerovači Asus a TP-Link

Odporúčaná