Obchodné riadenie

Ako certifikovať výrobu

Ako certifikovať výrobu

Video: Pegres - výroba obuvi, Petřvald 2024, Júl

Video: Pegres - výroba obuvi, Petřvald 2024, Júl
Anonim

Povinná certifikácia tovaru vyrobeného a dovezeného do Ruska bola nedávno zrušená. Teraz kvalita predávaných výrobkov závisí od čestnosti predajcu, avšak niektoré spoločnosti, ktoré si cenia svoju povesť, uprednostňujú výskum a certifikáciu výrobkov dobrovoľne.

Image

Návod na použitie

1

Získanie osvedčenia o kvalite produktu sa uskutočňuje v niekoľkých etapách. Najprv v mene spoločnosti predložte vyhlásenie o žiadosti o certifikáciu certifikačnému stredisku Rossertifikácia uvedených vzoriek výrobkov (je uvedený výrobca, všeobecné charakteristiky a popis výrobku, jeho číslo výrobku atď.).

2

Počkajte, kým sa posúdi vaša žiadosť, a vyberte testovacie laboratórium, ktoré je pre vás vhodné, kde pre vás zostaví program a zapíše metodiku certifikácie, odoberie vzorky a odoberie vzorky. Na nejakú dobu, spravidla najmenej mesiac, sa budú produkty testovať, ich stav sa bude analyzovať v rôznych prostrediach atď. Potom sa budú analyzovať výsledky a vedúci centra rozhodne, či je možné vydať osvedčenie o kvalite alebo zhode. Ak dostanete kladnú odpoveď, môžete požiadať o obdržanie známky zhody.

3

Vydať osvedčenie a zaregistrovať ho v štátnom registri certifikačných systémov GOST R. Po vykonaní zápisov do databázy a pridelení čísla bude žiadateľovi vystavené osvedčenie o zhode pre výrobu certifikovaných výrobkov alebo systém kvality.

4

Poslednou položkou je kontrola kontroly stability certifikovaných charakteristík (parametrov) výrobkov, certifikovanej výroby a certifikovaného systému kvality (ak je to stanovené v schéme certifikácie výrobkov). Tento postup umožňuje pravidelnú kontrolu certifikovaných tovarov a služieb zamestnancami regulačného orgánu.

Odporúčaná