obchodné

Ako sa odhlásiť ako samostatného podnikateľa sami

Ako sa odhlásiť ako samostatného podnikateľa sami

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Júl

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Júl
Anonim

Otázka, ako ukončiť OP, sa niekedy javí ako mätúca a plná byrokracie, najmä ak podnikateľ v rámci svojej činnosti najal pracovníkov. Mnohým chýba jasne skonštruovaná postupná inštrukcia, ktorá by sa mohla riadiť týmto procesom. V skutočnosti, poznanie pred krokmi, ktorými sa treba vyhnúť, eliminuje zbytočné rozruch a zbytočné prechádzky okolo súdu.

Budete potrebovať

  • - podávanie správ orgánom FSS a PFR za štvrťrok, počas ktorého sa plánujete zrušiť registráciu ako IP;

  • - prijatie platby štátnej dane vo výške 160 rubľov;

  • - vyplnená žiadosť vo formulári č. P26001;

  • - pas.

Návod na použitie

1

Pred zrušením DV v oblasti daní je potrebné, aby ste sa ako zamestnávateľ odhlásili z dôchodkového fondu (PFR) a fondu sociálneho poistenia (FSS). Ak ste nemali pracovníkov, potom pokračujte tretím krokom.

V prvej fáze teda odošlete formulár 4-FSS za aktuálny štvrťrok a napíšete vyhlásenie o zrušení registrácie ako zamestnávateľa. Môže sa to stať pri jednej návšteve Fondu sociálneho poistenia, do ktorého obyčajne oznamujete príspevky. Formulár žiadosti sa vydáva v samotnom fonde, nemusíte so sebou vziať nič, okrem podávania správ a pasu.

2

Návšteva dôchodkového fondu. V tejto fáze musíte prejsť RSV-1 za aktuálny štvrťrok (je samozrejmé, že RSV-1 za predchádzajúce obdobia sa tiež odovzdáva). Špecialista, ktorý prijal hlásenie, vydá obtokový hárok, v ktorom ako prvý umiestni značku. V oddelení vymáhania pohľadávok a v mieste kontroly by sa mali umiestniť ďalšie dve známky. S vyplneným obtokovým listom sa vraciame k špecialistovi, ktorý pripraví osvedčenie pre daňový úrad.

Pomoc je platná 10 dní.

3

Návšteva daňového úradu, ktorá bola predtým vyzbrojená osvedčením dôchodkového fondu, vyhlásením vo formulári č. 26001, potvrdením o zaplatení ciel a pasom. V žiadnom prípade žiadosť nepodpíšte vopred.

Budete to musieť urobiť v prítomnosti špecialistu, ktorý bude akceptovať vaše dokumenty. Z tohto dôvodu nie je potrebná žiadna notifikácia takéhoto vyhlásenia.

Po prijatí dokladov vám špecialista z daňového úradu vydá potvrdenie o prijatí.

4

O päť pracovných dní budete mať ďalšiu návštevu v daňovom inšpektoráte - získať osvedčenie o štátnej registrácii ukončenia podnikateľskej činnosti a výpis z Jednotného štátneho registra podnikov. Pri predchádzajúcej návšteve daňového úradu musíte mať pas a potvrdenie.

5

Poslednou fázou je zrušenie registrácie ako samostatného podnikateľa v FIU. Za týmto účelom musíte s osvedčením o ukončení činnosti a cestovným pasom znovu prísť do dôchodkového fondu do dvanástich dní od dátumu registrácie ukončenia vášho podnikania, kde vypočítajú výšku poistného splatného za obdobie od začiatku roka do dátumu ukončenia činnosti v osvedčení.

Venujte pozornosť

- Nezabudnite, že získanie daňového osvedčenia vás nezbavuje povinnosti predkladať daňové správy vrátane nuly za obdobie od začiatku roka.

- Neodkladajte oznámenie FIU o uzavretí, taktiež neodkladajte vyplácanie poistného, ​​čo nevyhnutne povedie k výberu pokút.

Užitočné rady

V skutočnosti nie je potrebné získať osvedčenie od FIU a predložiť ho daňovému úradu. Vo fáze získania tohto certifikátu sa však dlh zmieruje a rozhoduje sa aj o otázke, či FIU musí vykonať kontrolu na mieste, takže je to najlepší spôsob „vyčistenia zvyškov“ pred konečným uzavretím.

  • Potvrdenie o zaplatení štátneho cla
  • Ukončenie činností duševného vlastníctva

Odporúčaná