obchodné

Ako vytvoriť lesklý časopis

Ako vytvoriť lesklý časopis

Video: Trik: Ako si urobit matny ruz a lak 2024, Júl

Video: Trik: Ako si urobit matny ruz a lak 2024, Júl
Anonim

Plánujete vydanie lesklého časopisu? Na zabezpečenie jeho dlhého a úspešného života a veľkého počtu čitateľov je potrebné správne zorganizovať postup jeho uverejnenia. Oprava nesprávnej organizácie je oveľa ťažšia. Strávte pár mesiacov na brainstormingovom stretnutí a rovnaké množstvo na organizáciu procesu - a váš lesk bude pripravený vidieť svetlo

Image

Návod na použitie

1

Dlho pred vydaním prvého čísla je potrebné riešiť niekoľko kľúčových otázok. V prvom rade jasne definujte pojem budúcej publikácie. Predstavte si čítačku časopisov. Jeho pohlavie, vek, sociálne postavenie, záujmy, preferencie. Aké veľké je publikum, ktoré vás zaujíma?

2

Vyberte názov časopisu, ktorý zodpovedá jeho téme. Skontrolujte, či je zaregistrovaná publikácia s rovnakým alebo veľmi podobným názvom. Ak áno, urýchlene vyhľadajte inú možnosť, inak vám bude registrácia jednoducho zamietnutá.

3

Vypočítajte budúci obeh. Ak sa predpokladá, že bude mať menej ako 1 000 kópií, nebudete musieť publikáciu registrovať. Rozhodnite sa, ako bude váš časopis distribuovaný. Môžete otvoriť predplatné, predať ho prostredníctvom maloobchodnej siete alebo bezplatne distribuovať. Všetky tieto informácie bude potrebné uviesť vo výstupe.

4

Ako plánujete zarábať? Väčšina časopisov sa spolieha na predaj reklamného priestoru. Ak si vyberiete túto možnosť, vypočítajte náklady na budúcu reklamu na základe nákladov na výrobu publikácie a situácie na reklamnom trhu vo vašom regióne. Zvážte systém zliav a bonusov.

5

Vyberte tlačiarenskú spoločnosť, v ktorej bude váš denník vytlačený. Úspora tlače nestojí za to - zlá kvalita tlače a zlé podanie farieb rozrušia nielen čitateľov, ale aj inzerentov, čo môže viesť k priamym stratám. Pri výbere tlačiarne sa zamerajte na recenzie kolegov. Nezabudnite vziať do úvahy ponuky zo susedných regiónov - takto nájdete ziskovejšie ponuky.

6

Ak šírenie vašej budúcej publikácie presiahne 1000 kópií, zaregistrujte ju na regionálnom úrade ministerstva tlače. Na registráciu budete potrebovať kompletný balík firemných dokumentov (LLC alebo IP), ako aj informácie o obehu, spôsobe distribúcie, cene publikácie a jej kategórii. Najlacnejšia je registrácia publikácie pre deti a ľudí so zdravotným postihnutím, reklamný časopis bude stáť oveľa viac.

7

Nájdite si miesto pre kanceláriu, získajte potrebné kancelárske vybavenie. Začnite s tvorbou redakčnej rady. Budete potrebovať šéfredaktora, jeho zástupcu (voliteľné), skupinu novinárov a korektora. Novinárov nemožno zamestnávať - ​​pre začiatočníkov pracujúcich s nezávislými pracovníkmi - to zníži platový fond. To isté platí pre fotografov. Technické oddelenie bude potrebovať návrhára rozloženia a špecialistu na spracovanie a výber fotografií.

8

Nezabudnite na reklamné oddelenie. Ak plánujete spolupracovať s reklamnými agentúrami, na predaj reklamného priestoru budete potrebovať iba niekoľko manažérov. Je však bezpečnejšie najať viac ľudí. Pokiaľ ide o lesk, reklama je hlavným živiteľom rodiny, takže úspora počtu tých, ktorí ju prinášajú, je krátkozraká.

9

Začnite dlho pred premiérou publikácie. V čase oficiálneho vydania prvého čísla časopisu by ste si mali zaistiť dodávku novinárskych materiálov a reklamy na ďalšie dve čísla. Pokúste sa držať sa toho istého rozvrhu ďalej. Proces práce na číslach by mal byť dokonale ladený. Zlyhanie tlače plánu je spojené s pokutami z tlačiarní a nespokojnosťou inzerentov. Pokúste sa to nedovoliť.

Odporúčaná