obchodné

Ako vytvoriť konzorcium

Ako vytvoriť konzorcium

Video: Hlavné správy TVT 8.7.2019 2024, Júl

Video: Hlavné správy TVT 8.7.2019 2024, Júl
Anonim

Marketingové konzorciá hrajú dôležitú úlohu v podnikaní vďaka výhodám spoločných aktivít všetkých svojich členov, čo zvyšuje imidž celého podniku ako celku. Vytvorenie konzorcia pomáha partnerom pri efektívnejšom využívaní finančných prostriedkov pri kontakte so zákazníkmi.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - skupina ľudí;

  • - analytické zručnosti.

Návod na použitie

1

Dôkladne premýšľajte o svojich cieľoch a zapíšte ich na papier. Týmto zefektívni svoje myšlienky a začnete uvažovať ako o už vytvorenej skupine konzorcií. V čase, keď skupina rastie a ľudia začínajú zavádzať svoje vlastné akčné programy, sa konzorcium zmení. Takéto zmeny sú zvyčajne žiaduce, ale niekedy sa oplatí obzrieť sa, pozerať sa na pôvodný cieľ.

2

Zvážte spôsoby financovania a riadenia konzorcia. Bude to mimoriadne dôležité. Ak chcete otvoriť fórum pre úprimné diskusie, v ktorých sa budú občas zvažovať marketingové aktivity založené na samofinancovaní, bude to relatívne jednoduché. Ak chcete ponúknuť ďalšie výhody, urobte si čas a premýšľajte o tom.

3

Rozhodnite sa, či chcete pozvať svojho marketingového koordinátora a správcu. Ak konzorcium obsahuje malý počet členov, dokáže sa bez týchto príspevkov obísť. Takéto organizácie sa budú spoliehať na dobrú vôľu zamestnancov, pričom jedna z nich musí prevziať ďalšie zodpovednosti. Vo väčšine prípadov sa však konzorcium môže výrazne posunúť vpred iba vtedy, ak má aspoň čiastočne plateného správcu alebo koordinátora.

4

Vypracovať povinný akčný plán, ktorý sa predloží všetkým členom konzorcia (odporúča sa to urobiť nie viac ako raz za rok, aby sa predišlo nekonečným diskusiám) a ako pokrok sa použije pokrok skupiny. Nezabudnite uprednostniť segmenty trhu, koordinovať propagačné činnosti a ich náklady. Spravidla bude jednoduchšie dohodnúť sa na celom programe, ako získať súhlas členov konzorcia na každom podujatí. Nezabudnite na rozdelenie úloh a jasne určte osoby zodpovedné za vykonávanie pracovného plánu.

Vývoj alebo zdokonaľovanie marketingových konzorcií.

Odporúčaná