obchodné

Ako si vytvoriť vlastnú banku

Ako si vytvoriť vlastnú banku

Video: Týždeň pred výplatou: Ako si vyrobiť vlastnú kozmetiku so Soňou Skoncovou (3. diel) 2024, Júl

Video: Týždeň pred výplatou: Ako si vyrobiť vlastnú kozmetiku so Soňou Skoncovou (3. diel) 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti je otvorenie novej komerčnej banky veľmi, veľmi ťažké a existujú pre to objektívne dôvody. Po prvé, už bolo vytvorených veľa bánk, ktoré si môže obyvateľ veľkého mesta všimnúť voľným okom, a konkurencia v tejto oblasti je veľká. Po druhé, požiadavky centrálnej banky, ktoré musia nasledovať tí, ktorí chcú vytvoriť novú úverovú inštitúciu, sa nedávno sprísnili. Napriek týmto okolnostiam existuje oficiálny spôsob registrácie banky a je otvorený pre tých, ktorí si to želajú.

Image

Budete potrebovať

  • Základné imanie vo výške 5 miliónov eur
  • Asociácia (LLC, OJSC, CJSC), zakladateľská zmluva a obchodný plán banky
  • Oblasť zodpovedajúca požiadavkám na priestory úverových organizácií
  • Nominácie na pozície vedúcich pracovníkov banky

Návod na použitie

1

Objektívne vyhodnotte svoje schopnosti a odpovedzte na otázku, či sa postup registrácie ukáže ako strata času a peňazí pre vás. Musíte si byť istí, že vy a vaši partneri (spoluzakladatelia) máte finančné prostriedky potrebné na splatenie schváleného základného imania, ktoré zodpovedajú sume 5 miliónov EUR. Druhou podmienkou spomedzi najdôležitejších je, že všetci zakladatelia (fyzické aj právnické osoby) by mali mať nielen dobrú povesť (chýbajúci záznam v registri trestov za hospodárske trestné činy, plnenie záväzkov voči rozpočtu), ale tiež to potvrdzovať dokladmi. Je tiež potrebné potvrdiť právny pôvod fondov, ktoré tvorili základné imanie.

2

Rozhodnite, či si myslíte, že stále máte také príležitosti, akú právnu formu bude mať vaša úverová inštitúcia. Môže to byť akciová spoločnosť (otvorená alebo uzavretá) alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Potom vyberte názov novej komerčnej banky, podpíšte memorandum o pridružení so svojimi partnermi a vypracujte charterový a podnikateľský plán banky.

3

Teraz pokračujte v registračnom postupe a predložte príslušnú žiadosť miestnej inštitúcii centrálnej banky a priložte balík požadovaných dokumentov. Medzi ne patrí zakladateľská zmluva, charta, obchodný plán, dokumenty obsahujúce informácie o zakladateľoch a budúcich vedúcich osobách banky, dokumenty potvrdzujúce práva na používanie priestorov, v ktorých sa banka nachádza, a potvrdzujúce, že spĺňa všetky požiadavky na priestory pre úverové organizácie. Okrem toho bude potrebné zaplatiť štátny poplatok a licenčný poplatok a spolu so žiadosťou by sa mali poskytnúť aj doklady o ich zaplatení.

4

Splácajte základné imanie banky v plnej výške až do uplynutia mesiaca po tom, čo bola organizácia zaregistrovaná v štátnom registri právnických osôb (skutočnosť, že registráciu zakladajú orgány centrálnej banky, zakladateľom ohlásia). Potom poskytnite centrálnej banke platobné doklady potvrdzujúce skutočnosť, že došlo k úplnej platbe. Po absolvovaní postupu štátnej registrácie a získaní licencie sa činnosti banky považujú za legálne.

Užitočné rady

Pri výbere názvu banky je dôležité, aby existujúca „úverová organizácia“ nemala rovnaké „meno“, takže len v prípade, ak ju podpíšete, pošlite ju centrálnej banke.

Pamätajte, že banka, ktorú ste zaregistrovali, má právo vykonávať iba tie operácie, ktoré sú uvedené v jej licencii - oplatí sa k nim pridať niečo „samo o sebe“, pretože táto licencia bude zrušená.

  • Článok o postupe pri registrácii a otvorení komerčnej banky.
  • ako vytvoriť banku

Odporúčaná