Obchodné riadenie

Ako úspešne predať produkt

Ako úspešne predať produkt

Video: 7P Ako predať čokoľvek (aj seba) - Svet práce 2014 Košice 2024, Júl

Video: 7P Ako predať čokoľvek (aj seba) - Svet práce 2014 Košice 2024, Júl
Anonim

Súhlasíme: dnes je náš trh plný tovaru pre každý vkus a rozpočet. Dá sa bezpečne povedať, že ponuka má prednosť pred dopytom, a táto situácia dáva spotrebiteľovi veľké možnosti výberu. Pokiaľ ide o predajcu, problémy s predajom sa prudko zhoršujú. Ako úspešne predať produkt v zložitom konkurenčnom prostredí?

Image

Návod na použitie

1

Úspech na trhu poskytuje správne určenie solventných potrieb potenciálnych kupujúcich. Čo potrebujú? Koľko? Čo je rastúci dopyt? Kam pôjde tovar rýchlejšie? Koľko prispeje kompetentná reklama k zvýšeniu predaja? Čo by malo prilákať viac spotrebiteľov: kvalita samotného produktu alebo kvalita služieb? Predajca by mal na tieto otázky dať jasnú odpoveď. Úspešný predaj nie je možný bez stimulácie ďalšími podielmi. Patria sem zľavy, výhody, záruky pre spotrebiteľov.

2

Existuje mnoho z týchto stimulačných faktorov. Štruktúra obchodných zliav zahŕňa: na hromadný nákup; pre prvý nákup v súvislosti s nejakou udalosťou dátum; na vyzdvihnutie; na predaj pred stanoveným dátumom; na nákup s použitím kupónu vyrezaného z reklamnej publikácie alebo osobitného letáku. Nižšiu cenu môžete ponúknuť pri predaji tovaru na špecializovanej výstave, pri predaji pod „šťastným číslom“ napríklad každému 30. zákazníkovi.

3

Zľavy môžu byť poskytnuté pre protislužby: za poskytovanie adries iných potenciálnych zákazníkov; za praktické, konštruktívne návrhy na optimalizáciu reklamnej kampane vašej obchodnej spoločnosti; za umiestnenie reklamy v spoločnosti kupujúceho atď.

4

Určitému zákazníkovi môžete poskytnúť zľavy na tovar: detské, vzdelávacie, náboženské, lekárske, environmentálne a charitatívne organizácie. Členovia jednotlivých verejných organizácií, združení a združení môžu byť identifikovaní v okruhu príjemcov; špecialisti v konkrétnych oblastiach; Ľudia, ktorých meno sa nachádza v mene vášho obchodníka (napr. Victoria).

5

Ďalšie záruky pre klienta vám pomôžu pri rozhodovaní o kúpe (napríklad prísľub vrátiť mu tovar, ak zistí, že je rovnaký, ale lacnejší ako váš). Predajcovia čoraz viac používajú túto techniku: dávajú kupujúcemu možnosť „vyskúšať“ zadarmo (alebo za nominálny poplatok) na testovanie produktu. Príklad: praktická kontrola niektorých stolárov, kovoobrábacích nástrojov, záhradného vybavenia.

Venujte pozornosť

Dôležitosť odlúčenia od konkurencie. Nie je správne hovoriť priamo o produktoch konkurentov alebo o ich metódach predaja priamo, ale existujú také objektívne a logické možnosti pre takéto odrádzanie.

Patria sem: charakteristika podnikovej kultúry, imidž vašej predajne, jej firemná identita - balenie, reklamné materiály, uniformy zamestnancov atď.

Užitočné rady

Úspešný predaj tovaru uľahčí dobre zavedená sieť zákazníckych akcií s vaším tovarom, ak sa transakcia dokončí. Platí to najmä pre zložité domáce spotrebiče. Všetko je dôležité: vaše služby a podrobné odporúčania pre prepravu, skladovanie, vývoj, opravy.

Odporúčaná