Obchodné riadenie

Ako zvýšiť príjem z reštaurácie

Ako zvýšiť príjem z reštaurácie

Video: Ako zvýšiť svoj príjem o 1000 percent 2024, Júl

Video: Ako zvýšiť svoj príjem o 1000 percent 2024, Júl
Anonim

Vďaka tvrdej konkurencii v reštaurácii majitelia premýšľajú o spôsoboch, ako zvýšiť príjem svojej reštaurácie. Všetky snahy by sa mali zameriavať na to, aby klient chcel prísť k vám čo najčastejšie, pretože priamo ovplyvňuje ziskovosť inštitúcie.

Image

Návod na použitie

1

V prvom rade je potrebné kompetentne vybudovať prevádzkový režim reštaurácie. Rozhodnite sa, kedy by ste mali otvoriť dvere, berúc do úvahy umiestnenie vašej inštitúcie a frekvenciu návštev cieľových zákazníkov počas dňa. Ak chcete prilákať hostí, musíte tiež vziať do úvahy nuansy služieb, v závislosti od dennej doby. Napríklad obchodné rokovania sú typické pre poludnie. Počas tohto obdobia by mal v službe prevládať obchodný štýl a v ponuke by mali byť obchodné obedy. Po 18 hodinách by sa atmosféra inštitúcie mala radikálne líšiť od dňa. Ľudia prichádzajú do reštaurácie, aby si oddýchli, a preto očakávajú demokratickejšiu službu.

2

Navrhnite zábavný program. Do reštaurácie prichádzame nielen k jedlu, ale aj k stráveniu času v príjemnej relaxačnej atmosfére. Napríklad živá hudba dáva inštitúcii vážnosť. Je vhodné obmedziť sa na konkrétny hudobný štýl, aby ste vytvorili kruh pravidelných návštevníkov - milovníkov práve takej hudby. Mal by však mať charakter pozadia, nenápadný a nie príliš hlasný.

3

Venujte osobitnú pozornosť dobre koordinovanej práci personálu, najmä čašníkov, ktorí v mnohých ohľadoch ovplyvňujú formovanie dojmu zákazníka z reštaurácie. Pravidelné školenie je potrebné vykonávať prostredníctvom školení. Malo by to zahŕňať informovanie o jedálnom lístku (názvy a prísady jedál, spôsob ich prípravy, kompatibilitu s inými jedlami), pokyny k údržbe (ako podávať jedlá, ako správne meniť popolníky, otvárať šampanské atď.) A komunikovať s návštevníkmi reštaurácie, v vrátane „náročných“ hostí. Je vhodné vypracovať špeciálne brožúry s pravidlami vnútornej rutiny a osobnej hygieny, so štandardmi obsluhy a správaním čašníka, zahrnúť menu s podrobným popisom jedál, referenčný materiál na vínnom lístku. Je tiež potrebné viesť školenia pre manažérov reštaurácií.

4

V moderných podmienkach je dôležité držať krok s technologickým rozvojom. Preto by ste mali vážne uvažovať o automatizácii procesov: inštalácia špeciálnych terminálov na udržiavanie jednotnej databázy objednávok, nákupov produktov, bonusových kariet zákazníkov atď. To si bude vyžadovať ďalšie investície do rozvoja reštaurácie, ale zlepší sa rýchlosť a kvalita služieb, ladí sa interné účtovníctvo, čo v konečnom dôsledku pozitívne ovplyvní zisky.

Odporúčaná