management

Ako zvýšiť zisk v mieste rýchleho občerstvenia

Ako zvýšiť zisk v mieste rýchleho občerstvenia

Video: Martin Marek - DoDo: Ako vďaka same day delivery zvýšiť mieru konverzie a spokojnosť zákazníkov 2024, Júl

Video: Martin Marek - DoDo: Ako vďaka same day delivery zvýšiť mieru konverzie a spokojnosť zákazníkov 2024, Júl
Anonim

Vďaka rýchlemu tempu života sa stále viac znižuje čas vyhradený na obed a večeru. Neopatrný obed v reštaurácii alebo kaviarni sa pre mnohých stáva neprípustným luxusom a rýchle jedlá sú nahradené výživnými jedlami.

Image

Predajne rýchleho občerstvenia so všetkou popularitou v žiadnom prípade neprinášajú vždy superprofity, ako prisľúbili majitelia veľkých franšízových značiek. Ziskovosť podniku v tomto segmente gastronomického trhu bude rovnako ako v iných činnostiach závisieť od jeho umiestnenia. O výkone niekedy rozhoduje niekoľko zdanlivo nevýznamných desiatich metrov od kancelárskeho centra mesta, kde je, ako viete, sústredený hlavný spotrebiteľský trh ktoréhokoľvek centra rýchleho občerstvenia.

V prípade, že tento bod existuje dlhšie ako šesť mesiacov a príjem sotva pokrýva výdavky alebo dokonca ide do hlbokej mínus, mala by sa vykonať seriózna analýza situácie. Prvá vec, ktorá môže spôsobiť nedostatok spotrebiteľských tokov, je nesprávne zvolená marketingová stratégia alebo častejšie úplný nedostatok reklamy. V počiatočnom štádiu práce vlastníci jedál často kladú neopodstatnené nádeje na takzvané ústne slovo. Funguje to, samozrejme, ale iba v prípade jedinečného tovaru alebo služieb - ďalší bod rýchleho občerstvenia, ktorý sa príliš nelíši od tých, ktoré sú už na trhu, pravdepodobne nebude dôvodom pre konverzáciu medzi kolegami alebo susedmi na schodisku.

V tejto situácii by ste mali myslieť na výrobu tlačených výrobkov a vybaviť každého kupca ostrým letákom, ktorý bude v okolitých kanceláriách a domoch. Letáky možno rozdávať na ulici v blízkosti stravovacieho zariadenia alebo na susedných uliciach, čo zvyšuje informovanosť spotrebiteľov.

Vonkajšia reklama sľubuje, že bude fungovať, ak bude umiestnená v tesnej blízkosti stravovacieho zariadenia. Môže ísť o bannery kmeňov, stĺpy a nadstavby. Odhadované obdobie vonkajšej reklamy - od troch mesiacov.

Pravdepodobným dôvodom nedostatku záujmu spotrebiteľa môže byť skrytie v kvalite produktu. V počiatočnej fáze by mal byť recept upravený podľa želania spotrebiteľov. Oblasť rýchleho občerstvenia má svoje vlastné nuansy: pohodlie jesť jedlo pripravené v danom okamihu, schopnosť jesť výrobky na ulici (pri chôdzi, na lavičke, v kancelárii). Je dôležité zvážiť, ako ľahko je znečistené použitie určitej potraviny. Kvôli chuti môže kuchár zvýšiť množstvo omáčky alebo iných tekutých zložiek, čo vedie k potrebe použitia obrúskov. Na identifikáciu tohto problému je potrebné vykonať v kuchárskej dielni niekoľko zmien a sledovať postup vydávania výrobkov.

Nie je zbytočné pamätať si na reakciu zákazníkov na vzhľad produktu a jeho arómu. Je možné, že nedostatok spotrebiteľského dopytu je spôsobený tým, že kupujúci nedostane to, čo pôvodne chcel.

V rozvinutom jedálnom lístku sú často chyby majiteľov začiatočných jedál. Napríklad pri poskytovaní pekárskeho tovaru je potrebné ponúkať nápoje a najlepšie zo všetkých, aby si každý spotrebiteľ mohol nájsť výrobok podľa svojich predstáv. Nesmieme zabúdať, že na spotrebiteľskom trhu postupne rastie segment zákazníkov, ktorí nakupujú výlučne nízkokalorické potraviny. Vegetariáni a vegáni, ktorí nekonzumujú mäso a zvieratá, potrebujú rýchle občerstvenie.

Dôležitú úlohu hrá cenová politika stravovania. Cena v oblasti rýchleho občerstvenia je, samozrejme, často rozhodujúcim faktorom, ktorým spotrebiteľ formuje svoje preferencie. Nafukovacie ceny sa pre vlastníka firmy stanú mínus v prípade, že v počiatočnej fáze sa do nákladov položí vysoký pomer zisku. Nízke tržby však môžu spôsobiť aj rozpočtové ceny. V takom prípade sa spotrebiteľ môže obávať, že výrobky sú vyrobené z výrobkov nízkej kvality, čo ho núti obísť takúto položku.

Ďalším krokom na zvýšenie dopytu spotrebiteľov po vlastníkovi rýchleho občerstvenia môže byť otvorenie servisnej miestnosti. Vyžaduje si to ďalšie schvaľovanie dokladov a náklady na nákup nábytku, ale jeho účinnosť sa výrazne zvýši.

Odporúčaná