ostatné

Ako získať bonus za jubileum 3.1

Obsah:

Ako získať bonus za jubileum 3.1
Anonim

Starostliví šéfovia vždy odmeňujú svojich zamestnancov bonusmi. Medzi najbežnejšie prípady patrí koniec vykazovaného obdobia, úspechy vo výrobe alebo predaji, bonusy k výročiu. Ako v 1C „Plat a personál“ 3.1 vypočítať prémiu za výročie?

Image

Prémiové možnosti

  1. Jednorazový bonus - pevná suma odpracovaného času;

  2. Prémia s úrokom za aktuálny mesiac;

  3. Prémia s úrokom za predchádzajúci mesiac / štvrťrok / rok.

Dokument „Premium“ vo verzii 1C verzie 3.1 bude k dispozícii, ak v denníku „Poplatky“ existuje aspoň jeden typ výpočtu s „prémiou pre samostatný dokument“. V takom prípade by sa mal uviesť druh dokumentu - „Prémia“. Môžete sa tiež spoľahnúť na počiatočné nastavenie programu, ktoré sa spustí po jeho prvom zapnutí. Môžete tiež nakonfigurovať parametre na výpočet mesačného poistného. Môžete tiež uviesť „kód dane z príjmu fyzických osôb“, „štvrťročné poistné“, „ročné poistné“, „jednorazové poistné“.

Jednorazový alebo fixný bonus

Na záložke „Základné“ musíte nastaviť „Účel časového rozlíšenia“ - „Prémiové, časové rozlíšenie prebieha“ - „Podľa samostatného dokumentu“. Samotný typ dokumentu je „Premium“. Ďalej budete musieť prepnúť na skutočnosť, že výsledok by sa mal zadať v pevnej sume. Ak je všetko v poriadku, prírastok bude pripravený.

Ak chcete nazbierať „bonus z platu“, musíte vybrať „jednorazový bonus“, potom zamestnanec a vyplniť riadok s veľkosťou jeho bonusu. Postup sa môže opakovať pre ostatných zamestnancov a vyberať všetky naraz.

Bonusové percento

Tento bonus sa najčastejšie získava z celkových zárobkov. V prípade mesačného bonusu je potrebné vziať do úvahy personálne dokumenty: presun pracovníkov, plánované prírastky, zmeny v mzdách a plánované prírastky. Musíte vziať do úvahy výpočtovú základňu vypočítanú podľa vzorca: Výpočetná základňa sa vynásobí percentom poistného. Samotný základ výpočtovej základne je vopred stanovený.

Tento ukazovateľ sa zadá pre zamestnanca každý mesiac po automatickom zadaní hodnoty. Ďalej musíte prideliť bonus plánovaným spôsobom. V denníku „Zmena v odmeňovaní zamestnancov“ môžete zmeniť plat. Tu môžete zohľadniť tarifu, napríklad každú hodinu.

Odporúčaná