Obchodné riadenie

Ako zvoliť konštrukciu SRO

Obsah:

Ako zvoliť konštrukciu SRO

Video: nabbi radí | 17.diel: Ako vybrať bazén 2024, Júl

Video: nabbi radí | 17.diel: Ako vybrať bazén 2024, Júl
Anonim

Dnes v Rusku existuje viac ako 270 samoregulačných organizácií v oblasti stavebníctva. V každom veľkom meste pôsobí od jedného do desiatich miestnych SRO plus tucet pobočiek a oficiálnych zastúpení medziregionálnych organizácií. V takom hojnom výbere sa podnikatelia často strácajú. Medzitým veľa záleží na tom, v ktorej konkrétnej samoregulačnej organizácii bude spoločnosť.

Image

Podmienky členstva

Jedným z hlavných kritérií pre výber SRO sú podmienky členstva, ktoré má každá samoregulačná organizácia svoje. SRO tak môžu nezávisle určiť výšku vstupných a mesačných členských poplatkov. Právne predpisy neupravujú veľkosť týchto povinných príspevkov a spravidla závisia iba od počtu členov samotných SRO a veľkosti ich prístrojov.

Hlavným výberovým kritériom je často výška pravidelných príspevkov do SRO.

Normy SRO

Mnoho SRO stanovilo pre svojich členov vlastné štandardy. Predstavujú jasné požiadavky na vykonávanie rôznych druhov štandardnej práce. Počas overovacích kontrol SRO kontroluje, či členovia dodržiavajú tieto normy.

Spoločnosť, ktorá vstúpila do takejto organizácie, má teda ďalšiu povesť plus, pretože kvalita určitej práce je prísne kontrolovaná SRO.

Pokiaľ ide o samotné normy, najčastejšie - toto je zoznam noriem vypracovaných národným združením staviteľov. Tieto požiadavky boli založené na prísnych normách založených na svetových normách.

SRO povesť

Druhým dôležitým kritériom je reputácia SRO. Nedávno došlo k aktivácii dozorných orgánov s cieľom identifikovať „komerčné“ SRO - organizácie, ktoré sú formálne vhodné na výkon funkcií samoregulačnej organizácie. Členovia tohto typu samoregulačnej organizácie by si preto mali byť vedomí úplného stupňa zodpovednosti za výber.

Znaky nespoľahlivého SRO sú dosť jednoduché. Po prvé, ak partnerstvo pozostáva z viac ako tisíc členov z celého Ruska, pravdepodobne takáto samoregulačná organizácia nemôže primerane plniť svoje funkcie. Najlepšou voľbou je SRO, ktorá sa nachádza v rovnakom regióne, v ktorom organizácia pôsobí. V takom prípade bude oveľa ľahšie vyriešiť problémy týkajúce sa zmeny typov tolerancií a podmienok členstva.

Odporúčaná