ostatné

Ako vstúpiť do spoločnosti

Ako vstúpiť do spoločnosti

Video: Mudrovačka | Čína zastavila vstup najväčšej spoločnosti na burzu 2024, Júl

Video: Mudrovačka | Čína zastavila vstup najväčšej spoločnosti na burzu 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť je združením právnických osôb, ktoré môže zahŕňať LLC, ZAO alebo OJSC. Účelom združenia je vzájomne výhodná hospodárska spolupráca založená na spoločných záujmoch partnerských organizácií.

Image

Budete potrebovať

  • - protokol;

  • - zmluva;

  • - dodatočná dohoda;

  • - zápis do registra.

Návod na použitie

1

Na vstup do spoločnosti musia mať už schválení členovia združenia valné zhromaždenie, o ktorom sa musí zaznamenať postup a informácie o počte účastníkov hlasujúcich za prijatie nových členov do spoločnosti.

2

Zároveň v každej jednotlivej organizácii zostáva kontrolný podiel, ale členovia spoločnosti majú predkupné právo ich spätného odkúpenia pri predaji akcií akejkoľvek kombinovanej organizácie.

3

Zmluva o priamej spolupráci. Ak už je vo vašej spoločnosti niekoľko partnerských organizácií a bola uzavretá vzájomne prospešná dohoda o hospodárskej spolupráci, môžete k nej vypracovať dodatočnú dohodu, v ktorej uvediete všetky podmienky spolupráce s novou organizáciou alebo celú dohodu opätovne prerokujete.

4

Pri príprave novej dohody alebo dodatočnej dohody je nevyhnutné, aby boli prítomní všetci majitelia kontrolného podielu v každej organizácii, ktorá je súčasťou korporácie. Ak sa niekto nemôže zúčastniť, odložte papierovanie na iný čas.

5

Ak ste prijali nových členov do spoločnosti s ručením obmedzeným, zapíšte si ju do vnútorného registra. Pri prijímaní nových členov do akciovej spoločnosti, LLC alebo OJSC, informujte daňový úrad do siedmich pracovných dní od podpísania zmluvy. Informácie o expanzii spoločnosti budú zahrnuté do jednotného registra právnických osôb, pretože informácie o expanzii týchto spoločností sú prísne monitorované a zdokumentované.

6

Výstup ich spoločnosti do akejkoľvek partnerskej organizácie sa uskutočňuje presne rovnakým spôsobom ako vstup do komunity. Ostatní členovia znovu prerokujú zmluvu alebo k nej vypracujú dodatočnú dohodu. Ak jeden z obchodných partnerov nesplní prijaté finančné záväzky, môže sa zmluva jednostranne vypovedať hlasovaním všetkých členov spoločnosti.

Odporúčaná