obchodné

Ako uzavrieť zmluvu o dopravných službách

Obsah:

Ako uzavrieť zmluvu o dopravných službách

Video: Proces obchodovania v2 2024, Júl

Video: Proces obchodovania v2 2024, Júl
Anonim

Pri preprave tovaru so značnými nákladmi nestačí iba vyplniť formulár žiadosti s dopravnou spoločnosťou a obdržať potvrdenie o prijatí. Na ochranu vašej spoločnosti pred všetkými možnými rizikami je potrebné uzavrieť zmluvu o dopravných službách.

Image

Dokumenty tvoriace protistranu

Najskôr sa musíte presvedčiť, či je organizácia dostatočne spoľahlivá. Ak to chcete urobiť, mali by ste požiadať o zakladanie spoločnosti alebo kópiu pasu správcu, ak ide o jednotlivého podnikateľa. Potrebujeme tiež kópie DIČ, výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov (najneskôr 30 dní pred dňom žiadosti), kópiu osvedčenia o štátnej registrácii PSRN.

Je dobré, ak sú všetky poskytnuté kópie overené pečaťou a podpisom hlavy.

Aby sa predišlo rizikám v súvislosti s daňovým inšpektorátom, je potrebné požiadať o osvedčenie o stave daní a poplatkov za posledný štvrťrok, overenú kópiu daňového priznania k DPH s poznámkou od daňového úradu o odovzdaní. Malo by sa pamätať na to, že známky daňových orgánov môžu byť elektronické.

Ak ste predtým nemali skúsenosti s dopravnou spoločnosťou, mali by ste venovať pozornosť jej aktívam. Vlastní alebo prenajíma vozidlá (potvrdenie - kópie protokolu TCP), prenajíma izbu (potvrdenie - nájomná zmluva alebo nájomná zmluva) atď.

Image

Na čo sa zamerať pri uzatváraní

Najprv meno. Zmluva o poskytovaní prepravných služieb zaväzuje prepravcu jednoducho prepravovať tovar z bodu A do bodu B. Ak sa uzavrie zmluva o zasielateľských službách, spoločnosť bude zodpovedná aj za sprevádzanie tovaru, riadne dokladovanie, správne skladovanie v zadnej časti, dodržiavanie podmienok skladovania nákladu v prepravný proces. Táto možnosť dáva zákazníkovi oveľa väčšiu šancu na to, aby mal pravdu v sporných otázkach.

Je dôležité podrobnejšie opísať postup nakladania, vykladania, doručovania dokumentov, platobných podmienok. Kto je za čo zodpovedný a v akom okamihu prechádza zodpovednosť na inú protistranu.

Odporúčaná