obchodné

Ako uzavrieť spoločnosť v roku 2017

Ako uzavrieť spoločnosť v roku 2017

Video: Incredible Turkey in 4K (Ultra HD) Around the World Travel Film 2017 - Episode 1 - 1 Hour 2024, Júl

Video: Incredible Turkey in 4K (Ultra HD) Around the World Travel Film 2017 - Episode 1 - 1 Hour 2024, Júl
Anonim

Všetky obchodné spoločnosti sú vytvorené za účelom zisku. Bohužiaľ to však nie vždy vyjde a je potrebné spoločnosť zatvoriť. To vyvoláva otázku, ako to urobiť správne, aby nevznikli nové problémy. Niektoré malé podniky jednoducho prestávajú platiť dane a vykazujú v nádeji, že na ne zabudnú. Spravidla to vedie k vysokým pokutám.

Image

Návod na použitie

1

Ak máte čas a peniaze, oficiálne zlikvidujte spoločnosť. Tento proces bude trvať šesť mesiacov až dva roky. Ale vaša spoločnosť úplne ukončí svoju činnosť, nebudete mať žiadnych nástupcov, respektíve vaše práva a povinnosti nebudú nikomu prevedené.

2

Ak „dochádzate čas“, uchýlite sa k jednej z metód tzv. Alternatívnej likvidácie podniku - reorganizujte spoločnosť zlúčením s inou. Po zlúčení týchto dvoch podnikov sa vytvorí nová právnická osoba. Prechádzajú na neho všetky práva a povinnosti a staré podniky sa budú považovať za neexistujúce.

3

Ak máte dva podniky, zatvorte jeden podnik pripojením sa k inému. V takom prípade bude fungovať iba jedna z vašich spoločností. Na ňu budú prevedené všetky práva a povinnosti spoločnosti.

4

Ak ste nevykonávali podnikanie a nemáte žiadne dlhy voči rozpočtu a veriteľom, predajte spoločnosť.

Urobte predaj podniku. Zmeniť zloženie zakladateľov, zvoliť nového riaditeľa a vymenovať iného hlavného účtovníka. V dôsledku takejto operácie prechádzajú na nových majiteľov všetka zodpovednosť za ďalšie činnosti. Toto je najrýchlejší spôsob, ako uzavrieť právnickú osobu. Okrem toho pri predaji „čistej“ (bez dlhov) spoločnosti môžete zarobiť dobré peniaze.

5

Nech už si vyberiete akýkoľvek spôsob zatvorenia podniku, použite služby odborníkov. Pomôže vám to ušetriť peniaze, zdravie a veľa času.

Odporúčaná