obchodné

Ako vyplniť účtovnú knihu o príjmoch a výdavkoch jednotlivého podnikateľa

Ako vyplniť účtovnú knihu o príjmoch a výdavkoch jednotlivého podnikateľa

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem si ako študent založiť živnosť? Aké budem platiť odvody? 2024, Júl

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem si ako študent založiť živnosť? Aké budem platiť odvody? 2024, Júl
Anonim

Pre podnikateľov využívajúcich zjednodušený daňový systém bola schválená nová forma knihy účtovníctva príjmov a výdavkov. Tento dokument je prílohou vyhlášky č. 154n Ministerstva financií Ruskej federácie z 31. decembra 2008. Pozostáva z titulnej stránky, prvej časti, ktorá odráža finančné výsledky podnikateľa za každý štvrťrok vykazovaného roka, druhej a tretej časti.

Image

Budete potrebovať

  • - forma účtovnej knihy o príjmoch a výdavkoch;

  • - cestovný pas jednotlivého podnikateľa, DIČ;

  • - doklady o príjmoch a výdavkoch;

  • - daňová legislatíva;

  • - kalkulačka.

Návod na použitie

1

Na prednú stranu knihy príjmov a výdavkov uveďte rok, za ktorý sa dokument vyplní. Uveďte dátum, kedy bola kniha zostavená. Zadajte osobné údaje jednotlivca v súlade s cestovným pasom. Napíšte daňové identifikačné číslo.

2

Uveďte názov vybraného predmetu dane podľa článku 346 daňového poriadku Ruskej federácie. Uveďte úplnú adresu registrácie jednotlivého podnikateľa. Uveďte názov banky, v ktorej máte bežný účet, napíšte číslo účtu.

3

Potom v prvej časti knihy účtovníctva príjmov a výdavkov vyplňte štvrťročné tabuľky. Uveďte dátum, číslo primárneho dokladu o prijatí alebo výdavku, opíšte obsah operácie. Do štvrtého a šiesteho stĺpca zadajte sumy príjmov a výdavkov. Upozorňujeme, že v samostatnom stĺpci musíte uviesť sumu príjmov a výdavkov, ktoré sú zdanené z príjmu.

4

Vypočítajte výšku príjmov a výdavkov za prvý, druhý, tretí a štvrtý štvrťrok a potom vypočítajte výsledky za polrok, ​​deväť mesiacov, rok.

5

Do prvej časti knihy je vyplnený účtovný výkaz, v ktorom je uvedená celková výška príjmov a výdavkov, ako aj rozdiel medzi vypočítanou a zaplatenou daňou za predchádzajúci rok. Vypočítajte stratu sčítaním nákladov za vykazované obdobie a rozdielu prijatého za posledný rok. Od výsledku odpočítajte príjem.

6

Odpočítajte náklady a rozdiel za predchádzajúci rok medzi vypočítanou a zaplatenou daňou z celkovej výšky príjmu. Získaný výsledok predstavuje celkový príjem za bežné vykazované obdobie.

7

V druhej časti knihy uveďte náklady na obstaranie (zhotovenie) dlhodobého majetku, nehmotného majetku. V súlade s dokumentáciou o týchto nákladoch si zapíšte počiatočné náklady, odpisy, životnosť atď. Vypočítajte sumu, ktorá sa má zohľadniť v bežnom roku, za ktorý sa správa podáva.

8

V tretej časti sa uvádzajú sumy strát, ktoré znižujú základ dane zo zisku. V súlade s tým môžete niektoré z nich preniesť do nasledujúcich období a tento rok, aby ste zohľadnili straty za predchádzajúce obdobia, pretože ich daňová inšpekcia postupne odpisuje.

pravidlá a postup registrácie novej knihy účtovníctva príjmov a výdavkov v zjednodušenom daňovom systéme

Odporúčaná