ostatné

Ako sa zaregistrovať ANO

Ako sa zaregistrovať ANO

Video: How To Create Snapchat Account 2020 "Step by Step" | Snapchat Tutorial 2024, Júl

Video: How To Create Snapchat Account 2020 "Step by Step" | Snapchat Tutorial 2024, Júl
Anonim

Ak chcete založiť organizáciu, ktorej hlavným cieľom nie je dosahovať zisk, potom je vhodným registračným formulárom ANO. Táto skratka znamená „autonómna nezisková organizácia“. Ale rovnako ako pri registrácii obchodných spoločností je získavanie dokumentov na založenie ANO komplikované rôznymi byrokratickými postupmi.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - budúca adresa organizácie;

  • - peniaze na zaplatenie poplatku.

Návod na použitie

1

Skontrolujte, či je typ činnosti, ktorý ste vybrali pre svoju budúcu organizáciu, vhodný na registráciu spoločnosti ako ANO. Autonómnou organizáciou môže byť spoločnosť zaoberajúca sa charitou, vzdelávacími službami alebo kultúrnymi aktivitami. Dobrovoľné príspevky by mali byť základom financovania organizácie, ale platené služby sú prijateľné aj na podporu činností spoločnosti.

2

Existujú požiadavky na zriaďovateľa. Musí to byť dospelý človek a zahraničný občan sa ním môže stať.

3

Ak vaša organizácia spĺňa všetky požiadavky, zhromaždte dokumenty potrebné na registráciu. Mali by to byť kópie pasov zakladateľov, úradné dokumenty o registrácii organizácie (ak je zakladateľom právnická osoba). Bude tiež potrebné uviesť adresu, na ktorej sa bude spoločnosť nachádzať, a doklady potvrdzujúce právo používať priestory. Môže ísť o osvedčenie o vlastníctve, nájom alebo výpis z knihy kníh, ak je organizácia zaregistrovaná v obytnom dome.

4

Nájdite súradnice Federálnej daňovej služby (FTS) v mieste registrácie ANO. To je možné dosiahnuť prechodom na webovú stránku Federálnej daňovej služby.

5

Doručte okresnému daňovému úradu všetky doklady vrátane prijatia platby štátnej dane. Vyplňte žiadosť o registráciu autonómnej nekomerčnej organizácie, v ktorej by malo byť uvedené meno zriaďovateľa, názov organizácie, účel jej činnosti, ako aj banka, v ktorej chcete otvoriť bežný účet. Prihlášku musí podpísať a podať zakladateľ.

6

Po zvážení vašej žiadosti dostanete dokumenty o registrácii ANO vo Federálnej daňovej službe. Po prijatí jedného z najdôležitejších dokumentov - výpisu z Jednotného štátneho registra právnych subjektov - budete môcť otvoriť zúčtovací účet organizácie, s ktorou sa budú vykonávať finančné výpočty.

Webová stránka Federálnej daňovej služby

Odporúčaná