obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie IP

Obsah:

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie IP

Video: Форт полностью сохранился! Кёнигсберг. Коп по Войне 2024, Júl

Video: Форт полностью сохранился! Кёнигсберг. Коп по Войне 2024, Júl
Anonim

Každá osoba, ktorá vykonáva obchodné činnosti vo vlastnom mene na území Ruskej federácie, musí byť registrovaná ako samostatný podnikateľ. Na prvý pohľad sa tento postup môže zdať dosť komplikovaný, ale nie je.

Image

Aby ste mohli zaregistrovať IP vo svojom mene, budete musieť pripraviť niekoľko dokladov určitého typu pre daňové úrady.

Dokumenty na otvorenie IP

Na udelenie štatútu samostatného podnikateľa samostatnému podnikateľovi sú potrebné iba 4 dokumenty (av niektorých prípadoch dokonca 3): žiadosť o registráciu osoby ako samostatného podnikateľa vo forme Р21001, žiadosť o prevod do zjednodušeného daňového systému (zjednodušený daňový systém), potvrdenie o zaplatení štátnej dane a kópia pasu,

Pomocou tejto bezplatnej online služby možno automatizovať prípravu úplného balíka dokumentov na otvorenie IP.

Žiadosť o registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa. Skladá sa zo štyroch listov, formuláre na vyplnenie je možné stiahnuť z internetu. Prvé dve stránky označujú osobné údaje jednotlivca (meno, adresa registrácie, údaje z cestovného pasu atď.). Tretí list by mal obsahovať informácie o druhu činnosti budúceho podnikateľa. Je napísaný vo forme kódu v súlade s All-Russian Klasifikátor ekonomických činností.

Posledným formulárom je potvrdenie o spoľahlivosti uvedených informácií a priamo žiadosť o registráciu IP.

Potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti. Nájdete ho na internete v elektronickej podobe a dá sa ľahko vyplniť podľa vzorky. Všetky potrebné údaje sú zaregistrované na webovej stránke Federálnej daňovej služby v osobitnej časti o štátnej registrácii a účtovníctve.

Žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém. Takýto doklad umožní podnikateľovi platiť nižšie dane ako v prípade štandardného systému. Zjednodušené je najbežnejšie pre malé a stredné podniky.

Toto vyhlásenie sa pripravuje v dvoch kusoch. Pri registrácii IP nie je potrebné ho predkladať, je to možné do 30 dní od okamihu pridelenia štatútu podnikateľa. Je však lepšie urobiť všetko, aby ste sa vyhli ďalšej dokumentácii a ďalším výletom k štátnym orgánom.

Kópia pasu je konečný dokument, ktorý je potrebný na začatie procesu posudzovania žiadosti o registráciu osoby ako samostatného podnikateľa. Spravidla stačí poskytnúť dve hlavné rozpätia - s osobnými údajmi a informáciami o registrácii. Niekedy však môžu požiadať o kópie všetkých stránok obsahujúcich akékoľvek informácie.

Odporúčaná