obchodné

Kľúčové zmeny v daňovej legislatíve pre spoločnosti v zjednodušenom daňovom systéme v roku 2015

Obsah:

Kľúčové zmeny v daňovej legislatíve pre spoločnosti v zjednodušenom daňovom systéme v roku 2015

Video: Velká novela zákona o obchodních korporacích 2024, Júl

Video: Velká novela zákona o obchodních korporacích 2024, Júl
Anonim

Podľa zavedenej tradície, počnúc novým rokom 2015, nadobúdajú účinnosť dôležité zmeny zákonov týkajúcich sa daní. Tieto zmeny by mali pri podnikaní brať do úvahy „zjednodušujúci“ ľudia.

Image

Zvýšenie limitu príjmu v zjednodušenom daňovom systéme

V roku 2015 sa zvýši hranica príjmov, čo spoločnosti umožní uplatňovať zjednodušenie. Podľa nových pravidiel by príjem spoločnosti alebo jednotlivého podnikateľa, ktorý chce používať zjednodušený daňový systém, nemal prekročiť 68, 82 milióna rubľov. Pre porovnanie, v roku 2014 bola ich veľkosť 60 miliónov rubľov. V prípade prekročenia stanoveného limitu sa spoločnosť v zjednodušenom daňovom systéme automaticky prevedie do všeobecného režimu.

Zavedenie majetkovej dane pre zjednodušujúcich

Kardinálnym a dosť nepríjemným inováciám zjednodušujúcich postupov v roku 2015 bude nadobudnutie účinnosti zmien a doplnení, ktoré upravujú ich povinnosť platiť daň z nehnuteľnosti. Výška dane sa vypočíta z katastrálnej hodnoty majetku. Je však potrebné objasniť, či bola vo vašom regióne zavedená daň z nehnuteľností a či je v zozname nehnuteľností nejaký predmet.

Zmeny vo vykazovaní zjednodušeného daňového systému v roku 2015

Je potrebné venovať pozornosť tomu, aby sa od roku 2015 zaviedli nové formy colného vyhlásenia o zjednodušenom daňovom systéme. Doplnili referenčnú časť o zamýšľanom použití nehnuteľnosti. Vyplnia ho tie spoločnosti, ktoré dostali rozpočtové prostriedky.

Počet spoločností a podnikateľov, ktorí môžu predkladať správy do papierových fondov, sa postupne obmedzuje. Poistenci, ktorým je poskytnutá možnosť elektronicky nepodávať hlásenia, by teraz nemali mať viac ako 25 ľudí a nie 50 ako v roku 2014.

Mimochodom, činnosti podnikateľov sa teraz stanú transparentnejšími pre FSS a FIU. Podľa nových pravidiel sú banky povinné poskytovať im informácie o pohyboch na obchodnom účte podnikateľov.

Zvýšenie štátnych povinností od roku 2015

Je potrebné poznamenať, že od nového roka dôjde k významnému zvýšeniu štátnych poplatkov za niektoré právne úkony. Zvýšia sa najmä náklady na otvorenie alebo zatvorenie OP, registráciu právnickej osoby atď.

Odporúčaná