Obchodné riadenie

Plán rýchleho začiatku bankrotu

Plán rýchleho začiatku bankrotu

Video: Chudnutie – preberte kontrolu nad svojou večerou! A vaše otázky. 2024, Júl

Video: Chudnutie – preberte kontrolu nad svojou večerou! A vaše otázky. 2024, Júl
Anonim

Pri konkurzných dražbách je možné nehnuteľnosť kúpiť za cenu, ktorá sa výrazne líši od trhovej hodnoty. Veritelia dlžníka môžu na účely rýchleho predaja nehnuteľnosti okamžite stanoviť predajnú cenu nehnuteľnosti pod trhom, aby dostali peniaze. Ak chcete zarobiť peniaze rýchlo, musíte podrobne predložiť plán začatia konkurzu.

Image

Budete potrebovať

  • - prístup na internet

  • - digitálny podpis

  • - pasové skenovanie, CIN, SNILY

  • - registrácia a akreditácia na elektronických obchodných platformách

  • - peniaze

Návod na použitie

1

Pred nákupom nehnuteľnosti v konkurze musíte túto nehnuteľnosť nájsť. Majetok v konkurze sa predáva na elektronických stránkach. V súčasnosti existuje asi 60 takýchto stránok. Ich úplný zoznam je uvedený na oficiálnej webovej stránke zjednoteného federálneho registra konkurzov. Ďalším oficiálnym zdrojom informácií sú noviny Kommersant. Tlačené oznámenia sa objavia v sobotu. Na uľahčenie nájdenia konkurzného majetku sa používa aj množstvo aukčných agregátorov.

2

Po nájdení hodnotného majetku v konkurze je potrebné prepracovať nájdené množstvo. Likviditu konkurzného majetku je potrebné jasne posúdiť. Počiatočná likvidita dávky sa môže posúdiť na základe správy odhadcu. Správa odhadcu je zvyčajne zverejnená na webovej stránke zjednoteného federálneho registra konkurzov. Tiež by sa malo opýtať na fotografie a ďalšie dokumenty od uchádzača. Ďalej musíte veľa skontrolovať spolu s organizátorom aukcie.

3

Pred zakúpením zásielky je potrebné určiť pravdepodobný zisk z predaja zásielky po predložení ponuky. Najjednoduchší spôsob, ako zistiť pravdepodobný zisk, je opýtať sa trhu. Nájdite analógy svojej dávky na nástenkách na internete a porovnajte ich hodnotu s tým, čo sa ponúka na aukcii.

4

Potom zostáva už len to, že sa v konkurze na dražbe uskutoční veľa. Takmer všetky obchody sa konajú v elektronickej podobe. Pri elektronickom podávaní ponúk nemôžete nič kúpiť, ak nemáte elektronický digitálny podpis. Určite musíte kúpiť elektronický digitálny podpis v jednom z mnohých certifikačných stredísk.

5

Ak sa chcete zúčastniť výberového konania na vyhlásenie konkurzu, musíte sa zaregistrovať na elektronickej platforme, na ktorej sa vybraná časť predáva. Na registráciu jednotlivca na elektronickej obchodnej platforme potrebujeme: kópiu všetkých stránok pasu, notársky overený DIČ, farebnú kópiu SNILS. Všetky dokumenty podpísané vaším digitálnym podpisom sú priložené k povinným poliam na platforme elektronického obchodovania. Na veľkých obchodných podlažiach (Sberbank-AST, Fabrikant, B2B) sa budete musieť nielen zaregistrovať, ale aj akreditovať v sekcii predaja majetku v konkurze.

6

Vo veľkej väčšine konkurzných aukcií budete musieť zaplatiť zálohu. Na zaplatenie zálohy musíte od organizátora aukcie zistiť presné údaje o bankovom účte a výške vyplateného zálohy. V prvom a opakovanom výberovom konaní je výška zálohy percentuálnym podielom pôvodnej ceny zásielky. Pri verejnej ponuke je výška zálohy percentom z ceny nehnuteľnosti za konkrétne obdobie. Vyplatený vklad po víťazstve v aukcii pôjde na účet platby za to, čo ste kúpili. Ak kupujúci dávky odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu a zaplatiť za zakúpenú dávku, vyplatená záloha nebude vrátená. Ak ste aukciu nevyhrali, vyplatený vklad sa po ukončení aukcie vráti v plnej výške.

7

Ďalej musíte pripraviť balík dokumentov uchádzača: žiadosť uchádzača, kópiu všetkých strán pasu, notársku kópiu DIČ, platobný doklad na vyplatenie zálohy, dohodu o vklade, súhlas manžela / manželky alebo predmanželskú dohodu (ak je kupca zásielky ženatý). Pri predkladaní dokumentov na predkladanie ponúk sa odporúča používať súbory PDF.

8

Pripravený balík dokumentov musí byť vložený na kartu obchodného postupu do príslušných polí. Potom musíte aplikáciu podpísať digitálnym podpisom a čakať na protokol na určenie uchádzačov. Ak ste uznaný za víťaza ponuky, musíte podpísať následnú kúpnu zmluvu a zaplatiť cenu zakúpenej dávky.

Venujte pozornosť

Nákup nehnuteľností v konkurze je skutočne lacný, ale existuje limit, pod ktorým cena v žiadnom prípade neklesne. Konkurencia v konkurze sa teraz výrazne zvýšila. Nie ste jediný, kto chce lacno kúpiť nehnuteľnosť za bankrot. Vždy majte na pamäti.

Užitočné rady

V prípade zjavného zneužitia zo strany organizátora ponúk a rozhodcovského konania sa môžete uznať za víťaza zaslaním sťažnosti na FAS Ruskej federácie alebo na územné jednotky FAS Ruskej federácie. Po skontrolovaní argumentov vašej sťažnosti a samotného ponukového konania môže územné členstvo Federálnej protimonopolnej služby Ruskej federácie vydať organizátorovi ponukového konania príkaz, aby vás uznal za víťaza ponuky. Sťažnosť na konanie usporiadateľa ponuky možno zaslať elektronicky prostredníctvom oficiálnych webových stránok FAS RF a jej územných jednotiek.

Odporúčaná