Obchodná komunikácia a etika

Práca s tímom: niekoľko spôsobov, ako zvýšiť spokojnosť s prácou

Práca s tímom: niekoľko spôsobov, ako zvýšiť spokojnosť s prácou

Video: Webcast: Práca s emóciami v rodine, tíme, skupine. 2024, Júl

Video: Webcast: Práca s emóciami v rodine, tíme, skupine. 2024, Júl
Anonim

Úspech organizácie závisí od mnohých faktorov. Zodpovední a spokojní zamestnanci sú schopní vykonávať prácu vo väčšej miere a efektívnejšie ako tí, ktorí vidia nesprávne prepočty vedenia a systematicky sa cítia ľahostajní k sebe. Ak znížite počet dráždivých látok pri práci, môžete dosiahnuť väčšie výnosy od zamestnancov. Pohodlné pracovné podmienky, včasné vyplácanie miezd, sociálne záruky a silná firemná kultúra pozitívne ovplyvňujú náladu zamestnancov, vyvolávajú iniciatívu a túžbu zlepšovať kvalitu tovaru alebo služieb poskytovaných podnikom.

Image

Použitie flexibilného pracovného harmonogramu umožňuje priviesť dôveryhodné záležitosti k ich logickému záveru bez ohľadu na čas. Výhody takéhoto harmonogramu sú vysvetlené skutočnosťou, že nie je možné „prispôsobiť“ všetkých členov kolektívu všeobecne akceptovaným normám organizácie práce. Niektorí pracovníci vo svojich „vnútorných hodinách“ patria „smrekovcom“, niektorí „sovám“; je vhodné, aby niekto pracoval na diaľku a poskytoval výsledky e-mailom, a pre niekoho je kancelárske prostredie ideálne pre maximálne pracovné zaťaženie. Určité zodpovednosti súvisia s cestovaním mimo organizácie, čo vám umožňuje zmeniť exteriér a relaxovať z rušnej kancelárie. Zohľadnenie potrieb a biologických charakteristík každého zamestnanca umožňuje urýchlenie riešenia výrobných problémov, zlepšenie komunikácie a posilnenie pocitu príslušnosti k hodnotám spoločnosti.

Zriadenie tímu na preskúmanie prípadov je spôsob, ako chrániť záujmy zamestnancov, ktorí boli potrestaní. Ak sa zástupcovia jedného povolania môžu obrátiť na odborovú organizáciu, aby nahlásili porušenia v priemysle, potom na úrovni konkrétnej organizácie vyzerá prítomnosť jedného typu kontroly - administratívna - ako výsmech. Ako môže zamestnanec požiadať o odpustenie tých istých ľudí, ktorí ho obvinili z tohto alebo zlého konania? Nezainteresovaný, a teda objektívny orgán - skupina na preskúmanie prípadov - sa skladá zo zástupcov zamestnancov a vedúcich pracovníkov, čo vylučuje jednostrannosť prijatých rozhodnutí.

Evolučným krokom v organizácii práce je poskytnúť zamestnancom príležitosť podieľať sa na riadení podniku. Na jednej strane to vykladá manažérov, na druhej strane vytvára medzi zamestnancami pocit skutočného vplyvu na činnosti spoločnosti. Na tento účel sa vytvárajú kruhy kvality, skupiny so zvláštnymi úlohami a samoregulačné skupiny. Zamestnanci, ktorí pociťujú zvýšenú zodpovednosť, sa nezaoberajú hľadaním chybných výrobkov, ale bránia ich výrobe. Riešenie konkrétnych úloh v rámci skupiny pomáha predchádzať oneskoreniu výrobného procesu. Určite faktor oneskorenia, eliminujte ho, systematizujte podmienky, za ktorých sa práca vykonáva najlepším spôsobom - špecifické funkcie cieľových skupín pracovníkov.

Uvedomenie si hodnoty ich práce zamestnancami je spôsob nehmotnej stimulácie produktivity. Zodpovednosť za dôveryhodný okruh otázok a za činnosť ostatných členov skupinových disciplín a nedovoľuje zanedbávať prácu. Zvyšovanie dôležitosti osobného príspevku k rozvoju spoločnosti prispieva k formovaniu vzťahov vzájomnej závislosti medzi členmi tímu a manažmentom.

Odporúčaná