obchodné

Podnikanie vo fitnes klube

Podnikanie vo fitnes klube

Video: Ako začať podnikať v mladom veku? (Dušan Matuška, OCTAGO) 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať v mladom veku? (Dušan Matuška, OCTAGO) 2024, Júl
Anonim

Čoraz viac ľudí začína venovať veľkú pozornosť vlastnému zdraviu, ktoré prispieva k športu. Ale iba ťahanie závaží alebo beh po hlave nebude zjavne stačiť na získanie vynikajúcej fyzickej formy. Človek sa nezaobíde bez služieb profesionálneho trénera. Iba taká osoba bude schopná správne odporučiť systém osobného tréningu a pomôže vypracovať potrebnú stravu.

Image

Zarobiť peniaze vo fitness klube je veľmi sľubné.

Najprv musíte pochopiť, kto bude v prvom rade klientom vášho klubu. Odporúča sa začať so zástupcami strednej triedy, pretože leví podiel zákazníkov budú reprezentovať ľudia z tejto triedy. Preto sa pri zakladaní a organizovaní fitnes klubu musíte zamerať na ľudí s primeranou životnou úrovňou a spôsobom myslenia.

Pri výbere priestorov pre váš klub nebude zbytočné brať do úvahy blízkosť miest na spanie, dopravné cesty a dostupnosť zastávok pre verejnú dopravu.

Pri výbere miestnosti by sa mali uprednostňovať aj čisté, svetlé a suché miestnosti s vysokými stropmi.

Odhadovaná pracovná plocha - od 100 m2 (v závislosti od odhadovaného počtu návštevníkov). Bude to veľmi pekné, ak sa bude obchod rozširovať a bude možné stavať blízko seba alebo si prenajať ďalší priestor.

Štandardné usporiadanie takéhoto klubu pozostáva z recepcie, miestnosti pre prenajatý personál, šatní pre mužov a ženy, samotnej telocvične (najmenej 3 metre štvorcové na osobu), kúpeľne.

Nemali by ste šetriť na kvalifikovaných inštruktorov, klient môže zavrieť veľa očí, ale nie priemernosť trénerov. Okrem toho budú mať vysoko kvalifikovaní inštruktori vždy viac ako tucet stálych zákazníkov, ktorí sa môžu stať klientmi haly, v ktorej bude pracovať. Mimochodom, väčšina z prvých zákazníkov sa ukáže byť práve takými ľuďmi.

Školenie sa najlepšie vykonáva skoro ráno alebo večer po práci. Je tiež potrebné zvážiť systém zliav pre tých zákazníkov, ktorí budú môcť navštevovať fitnes triedy v relatívne nepopulárnom čase.

Nezabudnite však na príležitosť vybudovať sieť vlastných fitnescentier.

Odporúčaná