ostatné

To, čo makléri nazývajú krátkou a dlhou pozíciou

Obsah:

To, čo makléri nazývajú krátkou a dlhou pozíciou

Video: XP NRG – prví tvorcovia umelého vedomia na svete 2024, Júl

Video: XP NRG – prví tvorcovia umelého vedomia na svete 2024, Júl
Anonim

Podstatou obchodovania na finančných trhoch je zisk z rozdielu medzi nákupnou cenou a predajnou cenou. Zároveň môžete hrať na zvýšenie zásob alebo mien, otvorenie dlhej pozície (dlhá) a na zníženie, otvorenie krátkej pozície (krátka).

Image

Aká je dlhá pozícia

Zásada otvárania dlhých pozícií („dlhá pozícia“ alebo jednoducho „dlhá“) zo strany obchodníka je takáto: „Nakupujte lacnejšie, predávajte drahšie.“ V tomto prípade obchodník zarába rozdiel (maržu) medzi nákupnou a predajnou cenou, t. J. Lacno nakupuje menu alebo akcie a predáva za vyššiu cenu.

Príklad dlhej pozície: akcie kupujete na začiatku mesiaca za 100 r. (otvorte pozíciu) a nakoniec predáte za 120 r. (zatvorte polohu). Zisk tak bol 20 s. z jednej akcie.

Význam tejto investičnej stratégie je vyjadrený ako nákup a držba. Takéto pozície sa otvárajú s predpokladaným rastom trhu v budúcnosti a dôverou investorov v rast hodnoty cenných papierov. Ak sa prognózy obchodníka nenaplnia, dostane stratu.

Ak chcete otvoriť dlhú pozíciu, sprostredkovateľ dostane príkaz „kúpiť“ a zatvoriť - pokyn „predať“. Držitelia dlhých pozícií sa nazývajú býky.

Dlhé pozície sa na finančnom trhu používajú oveľa častejšie ako pozície krátke.

Odporúčaná