ostatné

Ako pritiahnuť peniaze na podnikanie

Ako pritiahnuť peniaze na podnikanie

Video: PENIAZE a spôsob ich pritiahnutia 2024, Júl

Video: PENIAZE a spôsob ich pritiahnutia 2024, Júl
Anonim

V Rusku sa stalo, že je veľmi problematické av niektorých prípadoch úplne nemožné zabezpečiť pre seba a svoju rodinu a pracovať iba za plat. Preto čoraz viac Rusov začína premýšľať o začatí vlastného podnikania každý deň, ale väčšina z nich skončí skôr, ako začnú - neexistuje žiadny zdroj financovania. Je to pochopiteľné - na živobytie nie je dosť peňazí, a potom podnik všetko zožerie a stále nie je známe, či prinesie požadovaný príjem v budúcnosti. Ale každý môže nájsť peniaze na otvorenie vlastného podnikania, ak si to želá.

Image

Budete potrebovať

Pred hľadaním finančných prostriedkov si urobte jasný a premyslený podnikateľský plán - to je váš hlavný nástroj, ktorý skôr alebo neskôr spôsobí, že investori sa budú rozvetvovať. Zásobte sa aj trpezlivosťou so železom, pretože bez neho nemusíte podnikať a nikto vám okamžite nebude dať peniaze do vreciek.

Návod na použitie

1

Vezmite si pôžičku od banky nie je rozvoj malého podnikania. K dnešnému dňu si všetky viac či menej renomované banky vytvorili osobitné podmienky pre poskytovanie obchodných úverov. Analyzujte všetky ponuky predložené bankami pôsobiacimi vo vašom meste a vyberte najvýhodnejšie. Je potrebné poznamenať, že podnikateľské pôžičky sa vydávajú buď na zabezpečenie nehnuteľností alebo na existujúci podnik, alebo v mene renomovanej spoločnosti, ktorej vedenie po prečítaní vášho obchodného plánu považovalo vaše podnikanie za sľubné a súhlasilo s tým, že bude zastupovať vaše záujmy veriteľov. Existujú, samozrejme, bankové organizácie, ktoré poskytujú obchodné pôžičky bez kolaterálu a ručiteľov, ale záujem o tieto prípady je nad najvyššie hodnoty pre nepredstaviteľné hodnoty.

2

Vyhľadajte investorov spomedzi tých, ktorí by sa mohli zaujímať o váš projekt. Napríklad viac ako jedno štúdio webdizajnu už vzniklo vďaka spolupráci s investormi, ktorí vedia, že vážne zisky sa teraz točia okolo vývoja webových aplikácií a poskytujú vývojárom nástroje, zariadenia, počítače, prístup na internet a všetko, čo je potrebné pre pracovný postup. V tomto prípade sú výnosy rozdelené podľa dohodnutej schémy: napríklad investor je 40% a vývojár webu 60%. Hlavná vec je opäť nájsť cieľového investora, ktorý nebude šetriť peniaze na investovanie do vášho podnikania.

3

Príjmy, ktoré vaše podnikanie prináša, využite na svoj vlastný rozvoj. Verte mi, že je lepšie nezískať počas prvých 1, 5 roka nič iné, ako po zvyšok života vašej firmy, aby ste sa uspokojili s kopejkami, ktoré dostali z krehkého projektu.

4

Zúčastnite sa rôznych štartovacích súťaží. Napríklad dobré financovanie možno získať od Združenia podnikateľov v Rusku. Peniaze však dostanú iba tie najcennejšie projekty, takže buďte pripravení dokázať, že vaše podnikanie jednoducho sľubuje. Nebolo by tiež nesprávne požiadať o financovanie do rizikového fondu.

5

Prilákajte osobné prostriedky alebo prostriedky svojich priateľov a známych vo svojom podnikaní (samozrejme za podmienok, ktoré sú pre nich výhodné). Ak hľadáte finančnú pomoc od svojej rodiny, nestane sa nič strašné, pretože keď vaša firma začne naberať na obrátkach, leví podiel na vašom príde k vašim blízkym.

Venujte pozornosť

Buďte opatrní - v okolí je veľa podvodníkov, ktorí hľadajú nových podnikateľov. Podnikanie v Rusku je napriek tomu veľmi riskantné.

Užitočné rady

Podnikanie je veľmi chvályhodné zamestnanie, ktoré vychováva osobné vlastnosti človeka a zvyšuje ho o krok vyššie ako bežní ľudia. Nemali by ste však chodiť priamo do podnikania, pamätať na rodinu a príbuzných, pretože s podporou blízkych vás budú predkladať všetky firmy.

5 spôsobov, ako nájsť peniaze na začatie projektu

Odporúčaná